Morgda Cenazeler Karıştı, Mezarı Açınca Gerçeği Fark Ettiler

Adıyaman'dan çok ilginç bir olay yaşandı. Morgda cenazeler karışınca aileler yanlış cenazeyi toprağa defnetti. Olayın anlaşılmasının ardından mezar açılarak cenaze gerçek sahibine verildi.

14.09.2018-11:47 - (Son Güncelleme: 14.09.2018-11:39) Morgda Cenazeler Karıştı, Mezarı Açınca Gerçeği Fark Ettiler

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde morgda cenazelerin karışması sebebiyle, gömülen cenaze mezardan çıkarılarak gerçek sahiplerine verildi.

Olay, Gölbaşı İlçe Devlet Hastanesi morgunda oldu. Gölbaşı ilçe merkezinde oturan ve nefes darlığı sebebiyle hastanede yaşamını yitiren Ayşe Özgenel (67) hastane morguna sevk edildi.

YIKARKEN FARK EDEMEDİLER

Gölbaşı ilçesine bağlı Harmanlı beldesinde oturan ve yaşlılığa bağlı hastalığı sebebiyle hastaneye kaldırılan Ümmü Akat'ın (97) cenazesi de morga götürüldü. Gün içinde Ayşe Özgenel'in akrabaları morga giderek, görevli ile beraber morgda cenaze yıkama işlemini gerçekleştirdi. Cenazenin yüzüne dikkat etmeyen akrabaları Ayşe Özgel zannederek, Ümmü Akat'ın cenazesini yıkadı. Ayşe Özgel zannedilerek Ümmü Akat'ın cenazesi Gölbaşı Belediyesi İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YÜZÜNÜ AÇINCA ŞAŞKINA DÖNDÜLER

Aynı gün Ümmü Akat'ın akrabaları da morga giderek cenazelerini almak istedi. Yıkamak için cenazelerinin yüzünü açan akrabaları gördükleri karşısında şoke oldu. Görevli tarafından teslim edilen cenazenin Ümmü Akat'a ait olmadığı görüldü. Cenazelerin karıştığı meydana çıktı. Morgda başka cenaze olmaması sebebiyle Ümmü Akat'ın cenazesinin Ayşe Özgel'in cenazesiyle karışmış olabileceği sonucuna varıldı.

MEZARIN AÇILMASINI TALEP ETTİLER

Ümmü Akat'ın akrabaları hastane idaresine başvurdu. Kendi cenazelerinin başka bir aile tarafından defnedildiğni öğrenen aile bunun ardından Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. Cumhuriyet Savcılığı mezarın açılması için lazım olan izinleri çıkardı.

YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Gerekli izinlerin alınmasının sonrasında Gölbaşı İlçe Mezarlığı'na Ayşe Özgel diye gömülen Ümmü Akat'ın mezarı açıldı. Akat'ın cenazesi mezardan alınarak akrabalarına verildi. Akrabaları Akat'ın cenazesini Harmanlı Beldesi Mezarlığı'nda toprağa verdi.

KASIT OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORLAR

Hastane morgundan alınan Ayşe Özgel'in cenazesi ise daha sonra Gölbaşı Belediyesi İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Her iki cenazenin akrabaları da olayda kasıt bulunmadığını fakat daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Yaşanan olayla alakalı idari soruşturma açıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal