Cumhurbaşkanı Erdoğan Macar Gündeminde!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 8-9 Ekim tarihinde Macaristan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret ülke gündemine oturdu.

10.10.2018-13:17 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-13:08) Cumhurbaşkanı Erdoğan Macar Gündeminde!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 8-9 Ekim tarihinde Macaristan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret ülke gündemine oturdu.

Macaristan resmi haber kaynaklarından Magyar İdök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine yönelik yayınladığı haberinde, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın, "Türkiye'nin istikrarı çıkarımıza" başlığını kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti bünyesinde, Cumhurbaşkanı Janos Ader, Başbakan Orban ve Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile buluştuğunu belirten haberde, Erdoğan'ın Budapeşte'deki Osmanlı dönemi eserlerinden Gül Baba Türbesi'nin de açılışını gerçekleştirdiği de ifade edildi.

Haberde bununla birlikte, Orban'ın ziyarete yönelik, "Macaristan'ın güvenliğinin Türkiye ile tartışılmaz bir ilişkisi var. Türkiye'de istikrarlı bir hükümetin başa gelmesi Macaristan'ın da güvenliği büyük ölçüde sağladı. Türkiye, Macaristan gibi göç yollarının üzerinde. Türkiye'nin bölgede barışı koruyabilecek bir güce sahip olması ve yasadışı göçü engelleyebilir olması bizim için çok büyük bir rahatlık." ifadeleri vurgulandı.

Macaristan'ın önde gelen haber kanallarından biri olan Hir TV'nin internet sitesinde yayınlanan haberde, Orban'ın, "Hem Macaristan hem de Türkiye istikrarlı hükümetlere sahip." ifadelerine de yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal