Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur Saldırısını Organize Edenleri Uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında kur saldırıların bir parçası olan Moody's açıkça uyardı.

14.06.2018-10:17 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-10:28)

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime günler kala 24 TV'de gazetecilerin soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında satır başları şöyle:

TARİHİ PROJELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan mega projelere ilişkin, "Bugün Trabzon'da mitingimiz vardı. Muhteşemdi. Ovit Tüneli'nin açılışını yaptık. Tarihi önem açısından önemli bir projeydi. Biz yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. Bunu yaptığımız andan itibaren bu iş çok daha ileri kademelere taşınacak’’ diye konuştu.

YERLİ İHA ÜRETİMİ

"İsrail, bize 10 tane İHA verdi. Daha sonra arıza yaptı 2 tanesi, 8'i şu anda yarı kullanılabilir durumda. Böyle bir vaziyette. Amerika ise 'kongre izin vermiyor' diyerek bize insansız hava aracını vermedi’’ diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Biz, şimdi kendi üretimimizi kendimiz yapıyoruz, artık ev sahibi konumuna gelmiş durumdayız’’ dedi.

"BUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ve Batı’nın S-400’lere ilişkin tutumuna değinere "Yunanistan'ın S-300'leri var. Şu anda onda S-300 varken ona böyle bir şeyi söylemiyorsun. Öbür tarafta NATO dışında aynı şekilde Suriye'de bunlar var, her hangi bir şey söylemiyorsun. Türkiye'ye gelince böyle bir takılma politikası, bunu anlamak mümkün değil. Biz şu anda S-400'de hem kredi noktasında, Rusya sağolsun bize çok uygun şartlarda kredi verdi. Hem işin ikinci, üçüncü kademesinde ortaklaşa bir üretime gireceğiz. Belki de onu (S-500) da beraber yapacağız" ifadelerini kullandı.

EKONOMİK ELEŞTİRİLER

Muhalefetin ekonomiye dair eleştirilerine de cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu adamlar ekonomiyi bilmiyor. Bunlar zannediyorlar ki ekonomi sadece cepteki paradır. Ekonomi sadece cepteki para değildir. Türkiye'de ekonomi zor durumda olsa yüklenici firmalar bu kredileri, rakamları nereden bulacaklar?" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'DAN OHAL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL tartışmalarına ilişkin, "OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir’’ dedi.

MOODY'S AÇIKLAMASI

Türkiye ekonomisi üzerinden oynanan kirli oyunlara vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 24 Haziran'dan sonra o Moody's'e bir operasyon biz çekeceğiz’’ diye konuştu.

MÜNBİÇ MESELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Münbiç sürecine ilişkin "(ABD) Silahların üzerindeki kendi seri numaralarıyla geri toplayacaklar, bunun sözünü verdiler. Eğer seri numaralarıyla bunları toplarlarsa oradaki sıkıntı daha da aşılmış olacak. Bunu ben önemli bir gelişme olarak görüyorum. Şu anda biz belirlenen takvimle Münbiç'te çok daha iyi bir mesafe alacağımıza inanıyoruz’’ diye konuştuç

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"24 Haziran'dan sonra özellikle batının güçlü ülkelerine gerekli olan tavırları, tedbirleri biz de koyacağız. Birinci derecede Almanya ile bunları konuşacağız. Bu gidiş, gidiş değil. Şu anda Almanya, tamamen FETÖ teröristleri ile tıklım tıklım dolu. Hepsi orada cirit atıyor ve bunlar marka isimler. Amerika, Hollanda, Belçika öyle."

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal