Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev İle Görüştü

Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

16.01.2021-18:31 - (Son Güncelleme: 16.01.2021-18:29) Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev İle Görüştü

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın haklı davasında büyük bir mücadeleyle elde ettiği Dağlık Karabağ zaferinin bölge barışı ve istikrarı adına yeni imkanlar getirdiğini belirterek, Türkiye'nin Azerbaycan'a bu yeni dönemde de bütün alanlarda katkı ve desteğinin süreceğini belirtti.

Azerbaycan tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'da onarım ve inşa faaliyetlerinin başlamış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Telegram hesabından da görüşmeye ilişkin bir ileti paylaştı.

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PAYLAŞIMI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmesine yönelik Telegram platformunda paylaştığı mesajda,

"Değerli kardeşim,

Bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı, kıymetli dostum İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Görüşmede, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini ve bölgesel gelişmeleri ele aldık.

Azerbaycan’ın haklı davasında büyük bir mücadeleyle elde ettiği Dağlık Karabağ zaferi, bölge barışı ve istikrarı adına yeni imkânlar getirdi.

Türkiye’nin Azerbaycan’a bu yeni dönemde de bütün alanlarda katkı ve desteği sonuna kadar sürecek.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal