Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Ayasofya'nın Önemi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu ve sabaha kadar uyuyamadım dedi.

13.07.2020-10:50 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-10:53) Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Ayasofya'nın Önemi!

Geçtiğimiz hafta Ayasofya tekrar ibadete açılırken, Türk milleti karardan dolayı mutluluklarını kıldıkları şükür namazı ve ettikleri dualar ile dile getirdi. Bu tarihi durum herkes için olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan için de çok önemli oldu.

'KİME NASİP OLUR BÖYLE BİR ŞEY'

Gazeteci Cengiz Er, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Er, 'Sayın Cumhurbaşkanımla konuştum ve ailemizin büyüğü olarak o tarihi Ayasofya nutku için tebrik ettim. Bir de gazeteci sorusu sordum tabii; O gece nasıl uyudunuz? 'Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım' dedi. Nasıl uyusun ki... Kime nasip olur böyle bir şey?' ifadelerini kullandı.

AYASOFYA'DA NE OLDU?

Danıştay 10'uncu Dairesi geçtiğimiz günlerde, Ayasofya'yı müze statüsünden çıkarttı ve cami olarak ibadete açılmasına karar verdi. Bu durum ülke genelinde büyük bir sevinçle karşılanırken, birçok yerde şükür namazları kılındı. Ayasofya'nın yönetimi  Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal