Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hafter Evet Dedi Sonra Moskova'dan Kaçtı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan,''Darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı. Önce evet dedi sonra Moskova'yı terk etti, kaçtı.'' dedi.

14.01.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-13:14)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Grup Toplantısı'nda Libya konusuna yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada konuya yönelik ''Darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı. Önce evet dedi sonra Moskova'yı terk etti, kaçtı.''diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yönelik açıklamaları şöyledir:

Libya harita üzerinde uzak gözükebilir ama bizim için uzak bir yer değildir. Osmanlı'nın önemli bir parçası olmuştur. Libya ile derin tarihi ve sosyal bağlarımız vardır. Kimse bizden ülkemizden yardım isteyen Libyalı kardeşlerimize sırtımızı dönmemizi bekleyemez. Bu ülkede darbeci Hafter'e tabi olmayan kardeşlerimiz var. Hafter onları yok etmek istiyor. Hafter'in etnik temizliğe tabi tuttuğu Osmanlı bakiyesi Köroğlu Türkleri de var. Hafter onları da yok etmenin peşinde. 

Libya'daki ecdad torunlarına sahip çıkmak görevimiz. Amacımız Libya'daki tüm kardeşlerimize karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Bizim de zor günlerde onların yanında olmamız gerekiyor. Bu ülkedeki Türk varlığından habersiz olanları gördükçe milletimiz adına üzülüyoruz. Lİbya'da ne işimiz var diyenler siyasetin cahilidir, tarih cahilidir. Libya nerede diye sorsan gösteremez.
"ÖNCE EVET DEDİ SONRA KAÇTI"
Türkiye ve Rusya olarak başlattığımız inisiyatifle epey gayret gösterdik. Dün Moskova'da yapılan görüşmelerde Trablus hükümeti yapıcı tavır gösterdi. Buna rağmen darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı. Önce evet dedi sonra Moskova'yı terk etti, kaçtı. Bundan sonrası sayın Putin ve onun ekibine ait. Biz sözmüzün arkasında durduk, ama darbeci Hafter masayı terk etti. Sürdüğü şartlar gerçek yüzünü gösteriyor. Ateşkesi reddetmesi bizi hiç şaşırtmadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal