Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasiden Asla Taviz Vermedik

Anayasa Mahkemesinin 56. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni vesilesiyle konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, her alanda olduğu gibi adalet konusunda da çok daha iyi bir döneme giriyor" ifadelerini kullandı.

25.04.2018-22:42 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-22:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasiden Asla Taviz Vermedik

Konuşmasına Anayasa Mahkemesinin 56. kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurulduğu günden bugüne kadar Anayasa Mahkemesinin faaliyetlerinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

'DEMOKRASİYE OLAN BAĞLILIĞIMIZDAN TAVİZ VERMEDİK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin medeniyetinde ve kültüründe mevcut bulunan tarihsel adalet mirası sayesinde demokrasi ve hukuk devleti yolundaki atılımlarını güçlü bir şekilde hayata geçirme olanağına sahip olduğunu" söyleyerek, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Yüz yılladır yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen her seferinde hızla toparlanıp yeniden demokrasi ve hukuk devleti yoluna girebiliyorsak işte bu sebeptendir. Son zamanlarda bu durumun yeni ve tarihi örneklerini hep beraber yaşadık. Demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığımızdan asla taviz vermeden vesayetten tutun darbe girişimlerine ve terör saldırılarına kadar birçok tehdidin üstesinden gelmeyi başardık. Hatta sadece tehditleri yok etmekle kalmadık çok önemli bir yönetim değişikliği sürecini de hamdolsun suhuletle sonuca ulaştırdık."

'YARGI DAHA BAĞIMSIZ HALE GELECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şimdi 24 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimlerin ardından tüm unsurlarıyla uygulamaya geçecek olan yeni yönetim sistemimizle yürütmeyi daha kuvvetli, yasamayı daha saygılı, yargıyı da daha bağımsız hale getirmeyi planlıyoruz. Bu tarihi dönüşüme birikimleriyle, yol göstermeleriyle, içtihatlarıyla destek olan yargı üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah ülkemiz her alanda olduğu gibi adalet hususunda da çok daha iyi bir döneme giriyor" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal