Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar Sorusuna Net Cevap Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Angela Merkel ile olan basın toplantısına Can Dündar damga vurdu. Erdoğan bir gazetecinin Dündar ile alakalı sorusuna, "Şu anda bu kişi Türk yargısına göre bir hükümlüdür ve 5 sene 10 ay mahkumiyeti vardır, ajandır" dedi.

28.09.2018-15:13 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-15:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar Sorusuna Net Cevap Verdi!

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı yaptı.

ERDOĞAN'DAN CAN DÜNDAR SORUSUNA YANIT

Basın toplantısına damga vuran mesele ise Alman gazetecinin Can Dündar'la alakalı sorusuydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya "Can Dündar'ın bir ajan olduğunu, devletin sırlarını açıklamak durumunda olan bir şahıs olduğunu ve bunun 5 sene 10 aya mahkum edildiğini biliyorsunuzdur. 5 sene 10 aya mahkum olan bir şahıs, kaçarak Almanya'ya sığınmıştır. Şu anda bu kişi Türk yargısına göre bir hükümlüdür ve 5 sene 10 ay mahkumiyeti vardır, ajandır. Devletin sırlarını açıklamıştır. Hiçbir devlette devletlerin sırları ifşa edilmez, suç olur bu" biçiminde cevap verdi.

"İADESİNİ İSTEMEK EN DOĞAL HAKKIMIZDIR"

Türkiye'nin Almanya ile suçluların iadesi hususunda anlaşma yaptığını söyleyen Erdoğan, açıklamasının ilerleyen kısmında "Bir diğer mesele biz Almanya ile suçluların iadesi anlaşması yapmış bir devletiz. Bizim böyle bir suçlunun iadesini talep etmek en doğal hakkımızdır. Bir Alman gerçekten burada yargılanmış mahkum olmuşsa, bizden Almanya talep edebilir. Biz de bunu vermek mecburiyetindeyiz. Böyle bir şey benim başıma gelse, ben veririm, hiç düşünmem" ifadelerini kullandı.

MERKEL: KENDİSİ KATILMAMA KARARI VERMİŞTİR

Merkel de Can Dündar'la alakalı soruya şu cevabı verdi: "Yanlış anlaşılma olmasın diye şunu ifade etmek istiyorum. Burada herhangi bir biçimde iki sınıflı bir akreditasyon olamaz. Çok sayıda gazeteci burada yer alıyor, bundan ötürü herkes tek tek soru soramaz. Fakat eşitlik bakımından bu hak verilmiştir. Şunu açıklamak istedim. Can Dündar'ın kendisi katılmama kararı almıştır. Kendisiyle alakalı sayın cumhurbaşkanı ile değişik fikirlerin olduğunu teyit edebilirim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal