Çoklu Baro Görüşmelerinde Gerginlik! Ahmet Şık'a Ceza Verildi

TBMM'de barolara ilişkin düzenlemelerin görüşüldüğü sırada Ahmet Şık, AK Partili vekiller ile gerginlik yaşadı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, Şık'a geçici olarak 2 birleşim çıkarma cezası verilmesini işleme aldı.

09.07.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-13:52)

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ana gündem maddesi barolara ilişkin düzenlemeleri de içeren Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi oldu. Teklifin ilk iki maddesi kabul edilirken, meclisteki görüşmelerde Ahmet Şık'ın yaşadığı tartışma dikkat çekti.

HDP'den milletvekili olduktan sonra istifa ederek bağımsız milletvekili olan Ahmet Şık, yaptığı birçok açıklamada cumhurbaşkanına hakaret ederken, bu durum görüşmeler sırasında tekrar gündeme geldi. Şık'ın şahsı adına yaptığı konuşmada AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Şık'ın cumhurbaşkanına hakaret ettiğini hatırlattı. 

AHMET ŞIK'A CEZA VERİLMESİ İŞLEME ALINDI

Bu gelişme üzerine Şık ile AK Parti grubu arasında gerginlik yaşandı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, Ahmet Şık'ın Genel Kuruldan geçici olarak 2 birleşim çıkarma cezası verilmesini işleme aldı. Adan grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede Şık'a, TBMM İçtüzüğü'nün 157'nci maddesine göre uyarı cezası verdiğini bildirdi.

Şık'ın 10 dakikalık savunma hakkını, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş kullandı. Baş'ın konuşmalarının ardından yine gerilim yükselirken, Adan, görüşmeye ara verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal