CHP'li Teyzeden İnce'ye Tokat Gibi Karşılık Geldi

Cumhuriyet Halk Parti'li yaşlı teyze CHP-HDP/PKK vurgu yaparak CHP’ye oy vermeyeceğini söyledi.

20.06.2018-21:41 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-22:14)

CHP'li yaşlı teyze CHP-HDP/PKK vurgu yaparak “Ben 70 yaşındayım, CHP’liyim, PKK bayraklarıyla miting yapan Muharrem İnce’ye oy vermeyeceğim. Oyum AK Parti’ye’’ ifadelerini kullandı.

Seçime günler kala seçmen oy vereceği partiyi açıkça beyan etmeye başladı. Son anketlere bakıldığında da İnce’nin ve CHP’nin HDP/PKK işbirliğinden kaynaklı oy kaybettiği açıkça görünüyor. Buradan kopan seçmen ise AK Parti’de çözüm arıyor.

CHP-HDP/PKK İŞBİRLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi, Muharrem İnce’yi aday gösterdikten hemen sonra İnce soluğu Edirne’de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın yanında almıştı.

Muharrem İnce bunun ardından gerçekleştirdiği her mitingde ve katıldığı her televizyon programında HDP’nin cumhurbaşkanı adayının serbest kalmasına dair söylem üretti.

Diyarbakır mitinginde HDP ve CHP bayrakları yanyana sallanmış ve bunun ardından HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen canlı yayında seçimlerin ikinci tura kalması halinde Muharrem İnce'ye oy vereceklerini itiraf etmişti.

Demokrasi adı altında bir 53 kişinin ölümüne yol açan Demirtaş’ın serbest kalması için tüm enerjisiyle çalışan İnce’ye önce seçmenden daha sonra da hükümetten çok sert eleştiriler gelmişti.

Seçmen bu işbirliğine karşı tutumunu sandıkta demokratik olarak gösterme kararı almış vaziyette. Sürekli olarak istifalar ile uğraşan CHP’ye seçmenin de bir darbe vurması, seçimi kazanma umutlarını iyice düşürdü.

Bu işbirliği sadece CHP ile sınırlı kalmamış ve Saadet Partisi ve İYİ Parti’de bu kirli pazarlıkta masada oturmuşlardı. Muhalefet seçim vaatlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gitmesi ve eli kanlı Selahattin Demirtaş’ın serbest kalması üzerine inşa etmiş ve bu amaçlarla el birliği ile hareket etmeye başlamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal