CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Kriz Açıklaması: Daha Başındayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir'de ekonomi ile alakalı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "Kriz yok diyor, ne demek yok. Krizin göbeğindeyiz, daha başındayız. Çarşıya pazara şimdilik yansımadı. Kriz var mı o zaman göreceğiz" dedi.

06.10.2018-15:16 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-15:09) CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan Kriz Açıklaması: Daha Başındayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Eskişehir Buluşması'nda açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği-Eskişehir Aydınlanma Buluşması'nda açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde;

'SARAY'DA KRİZ YOK'

— Değerli dostlarım eğitim hususunda konuşacaktım fakat bugün değişik bir olay oldu. Erdoğan bugün Kızılcahamam'da açıklamalar yaptı. Kriz yok dedi. Benim için bir defa ekonomi öğren diyor. Fakat şu Allah'ın hikmetine bakın 16 dakika önce aynı açıklamada 'Özel sektörümüzün bu krizi fırsata döndüreceğine inanıyorum' dedi. Allah aşkına ben bu adama ne söyliyeyim.

— Düşünerek konuşamıyor sayın Erdoğan. Prompterdan yazıları okuyor. Öncesinde okusa baksa bu ne arkadaşlar diye sorar fakat onu da yapamıyor. Şunu açıkça söyleyebilirim. Türkiye'de ekonomik kriz var. Bunun için uzun uzun üniversite okumaya, doktora yapmaya lüzum yok. İnsanların mutfağına bakacaksın. Saray'da kriz yok doğru. Kriz yok dedi. Ardından 'Her kriz birçok olanak getirir' diyor. Kendini yalanlıyor.

'TAMAMEN PALAVRA'

— Diyor ki 'Biz yurtdışına gidiyoruz, yatırımcıyı çekmek amaçlı. Hepsi yalan. Senin ülkende can ve mal emniyeti yoksa kimse gelmez. Niye gidiyorlar. Borç para istemek için. Her tarafa gidiyorlar.

— Kriz var mı, yok mu? Bir ülkede TL dolar karşısında yüzde 40 değer yitiriyorsa o devlette kriz vardır. Bir devlette enflasyon yüzde 36'ya yükselmişse, üretici fiyatlarında yüzde 40.6 olmuşsa o devlette kriz var demektir. Firmalar konkordato için kuyruğa girmişse, vatandaşlar geçinemedikleri için kendini yakıyorsa o devlette kriz vardır.

— Kriz yok diyor, ne demek yok. Krizin göbeğindeyiz, daha başındayız. Çarşıya pazara şimdilik yansımadı. Kriz var mı o zaman göreceğiz. Bunları dış güçler gerçekleştiriyor. E sen ne yapıyorsun? Bu devleti kim idare ediyor? Dış güçler mi idare ediyor? Dış güçler idare ediyorsa düş yakasından halkın.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal