CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti İttifakının Adı Belli Oldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP)'nin kurduğu ittifakın adı belli oldu. Yarın YSK'ya protokol sunacak olan ittifakın adı 'Millet İttifakı' oldu.

04.05.2018-19:37 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-19:40) CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti İttifakının Adı Belli Oldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP)'nin yarın saat 15.00'te de protokolü imzalayacağı bildirildi. 4 parti arasında ittifakın adına dönük de çalışma bitti. Yapılan görüşmelerde ittifakın adının  ise 'Millet İttifakı' olarak belirlendiği öğrenildi.

İttifak, milletvekili seçimleri için kuruldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise her parti kendi adayını destekleyecek.

İttifak yapacak siyasi partilerin ittifak protokollerini 6 Mayıs'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmeleri gerekiyor.

DEMOKRAT PARTİ AYRINTISI

İttifakta CHP, İYİ Parti ve SP kendi kurumsal kimlik ve listeleriyle olacak. DP’nin bu ittifakta hangi şekilde yer alacağı ise dört partiden yetkililerin oluşturduğu ortak çalışma grubunun son görüşmesinde karara bağlanacağı öğrenildi. Kulislere göre DP’den bazı isimlere İYİ Parti listesinden, SP’den bazı kişilere de İYİ Parti ve CHP listesinden yer verilebileceği düşünülüyor.

PİAR ARAŞTIRMIŞTI

Piar Araştırma'nın son anketinde ittifakın bu durumda olması ahlinde oy dağılımının şöyle olduğu açıklanmıştı:

AK Parti-MHP: 44.70

CHP-İYİ Parti-SP-DP: 40.20

HDP: 14.90

Diğer: 0.20

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal