CHP ile Yollarını Ayıran Özlem Ağırman da Parti Kuruyor

CHP'den istifa eden Özlem Ağırman Gelişim ve Demokrasi Partisi için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırman'ın sosyal medyada Muharrem İnce'yi destekleyen paylaşımları dikkat çekti.

30.09.2020-17:24 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-16:57) CHP ile Yollarını Ayıran Özlem Ağırman da Parti Kuruyor

24 Haziran seçimlerinde CHP'deki muhalif kanatta yer alan ve disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine istifa eden Özlem Ağırman, Gelişim ve Demokrasi Partisi'ni kuruyor. 

CHP'den istifa etmesinin ardından Gelişim ve Demokrasi Platformu adı altında örgütlenen, daha sonra bu isimle parti kurma sürecine giren Özlem Ağırman, 7 Ekim'de yapacağı basın açıklamasıyla partileşme hareketini başlatacak. 

Ağırman'ın Oda Tiyatrosu'nda yapacağı basın açıklamasından önce tiyatro oyunu sergilenecek. Ardından Özlem Ağırman partisiyle ilgili basın açıklamasını yapacak.

93. PARTİ OLACAK

Türkiye'de şu an Yargıtay'da 92 tane kayıtlı parti bulunuyor. O güne kadar başka bir parti kurulmaması durumunda Gelişim ve Demokrasi Partisi ise 93. parti olacak. 

MUHARREM İNCE DETAYI

Ağırman'ın bir süredir sosyal medya hesaplarında, Muharrem İnce'nin 'Memleket Hareketi' kapsamında yaptığı konuşma ve ziyaretlerden paylaşımlar yapması dikkat çekiyor.

ÖZLEM AĞIRMAN KİMDİR?

1989 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olan Ağırman, 1990-1999 yılları arasında görev yaptığı İBB'den ayrılarak eşi Mimar M. Tekin Ağırman ile kendi firmasını kurdu. Ağırman, 1999 yılında memuriyetten ayrıldıktan sonra CHP üyesi oldu. 2001-2003 yılları arasında CHP Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 2003-2005 yılları arasında ise CHP Tuzla İlçe Yönetim Kurulu İlçe Sekreterliği görevini yaptı. 

1 Kasım'da 26. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı olan Ağırman, 24 Haziran seçimlerinde muhalif kanatta yer alması üzerine disipline sevk edildi. Ağırman, kararın ardından CHP'den istifa etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal