CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'na Verilen Cezayı Değerledirdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kararı kabul etmiyoruz. Bu karar İstanbul seçim sonucunun intikamı" dedi.

06.09.2019-17:27 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-17:23)

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan 9 sene 8 ay 20 gün hapis cezası verilmesiyle alakalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan açıklama geldi.

Kararı kabul etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hangi görüşten olursa olsun ben adalet arayışını sağlayacağım ve gerçekleştireceğim. Bu ülkede adaletsizlik hukuksuzluk olmamalı. Bu toprakların ruhuna aykırıdır. Düşünce özgürlüğü zenginliktir. Farklı düşünce olmadığı takdirde ülke zenginliği yitirilir. Adaletsizlik ülkenin itibarını zedeler. Benim üzüntüm adaletin bu ülkede yok olmasına." dedi.

"İSTANBUL SEÇİMLERİNİN İNTİKAMI"

Bu kararın İstanbul seçim sonucunun intikamı olduğunu da iddia eden Kılıçdaroğlu, "Düşünceler bizim zenginliğimizdir. Niçin farklı düşünüyorsun diye kalkıyor ceza veriyorsunuz. Neden? İstanbul seçimlerinde başarılı oldu diye. Kimden intikam alacağız. Canan Kaftancıoğlu'dan. Hangi sebeple? Mahkemeye çıkıyor. Mahkemede söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Üstelik Nazım Hikmet'in dizeleriyle de bitirdi.

Nazım Hikmet kim? O da haksızlığa uğramış bir yazardır. Bir şairdir. Dünya çapında bir şairdir. Türkiye'nin 21. yüzyılda adaletsizliğe tahammül eden bir ülke olmadığını artık herkesin kabul etmesi gerek. Siyasetin de kabul etmesi gerek. İktidar sahiplerinin de kabul etmesi gerek. Adaletsizlik yalnızca Türkiye'nin itibarını zedeler." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal