Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Riskli Binaların 3 Ay İçinde Bildirilmesini İstedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ile genelge yollayarak riskli binaların 3 ay içerisinde bildirilmesi gerektiğini söyledi.

19.02.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-13:28) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Riskli Binaların 3 Ay İçinde Bildirilmesini İstedi

İstanbul Kartal'da 21 kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin de yaralı kurtarıldığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından gözler riskli binalara dönerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak, riskli binaları öncelikli olarak dönüştürecek yeni bir dönemi başlattı.

Mesele ile alakalı genelge Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum imzasıyla 81 ile sevk edildi. Bütün il ve ilçelerde riskli binaları ortaya çıkaracak ve buna göre Kentsel Dönüşüm planlamasını gerçekleştirecek Bakanlık, genelge ile "En riskli alanların 3 ay içinde Bakanlığa bildirilmesi gerektiğini" kaydetti.

3 AY İÇERİSİNDE BİLDİRİLMESİ GEREKİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla bütün valiliklere sevk edilen genelgede şu sözlere yer verildi:

"Bakanlığımız 2023 vizyonu çerçevesinde, kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan problemlerin çözümü, dönüşüm sürecinin iyileştirilmesi ile yerleşim ölçeğindeki kentsel dönüşümün bütüncül bir biçimde yönetilmesini tesis etmek için yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaca binaen kentsel dönüşüme yeni bir çerçeve çizilerek dönüşüm hedefleri tespit edilmiş olup bu hedeflerin hayata geçirilmesi için dönüşüm uygulamalarını yönlendirecek 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'nin il ve ilçe bazında hazırlanması lazımdır.

Bu çerçevede 'Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesinin Hazırlanmasına Yönelik İlke ve Esaslar' kapsamında iliniz sınırları içinde yer alan büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlıkları tarafından kentsel dönüşüm strateji belgesinin düzenlenmesi ve yetki sınırları içinde olan en riskli alanların 3 ay içinde Bakanlığımıza bildirilmesi gerektiğinin ilgili belediyelere iletilmesi konusunda gereğini rica ederim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal