Cemal Kaşıkçı Olayında Son Dakika! Görüntüler Ortaya Çıktı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı planlı bir şekilde ortadan kaldırmak için Suudi Arabistan'dan gelen 15 kişiden oluşan timinin farklı zamanlarda ülkeye girişleri, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu ile konuta geliş ve çıkışlarının yeni görüntüleri bulundu.

19.12.2018-11:49 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-12:49)

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı planlı bir şekilde ortadan kaldırmak için Suudi Arabistan'dan gelen 15 kişiden oluşan infaz timinin farklı zamanlarda ülkeye girişleri, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu ile konuta geliş ve çıkışları ile havalimanından ayrılışlarına yönelik yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kaşıkçı'nın öldürülmesine yönelik yürütülen geniş kapsamlı soruşturma devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, planlı cinayetin günyüzüne çıkarılması amacıyla başta konsolosluk çevresi olmak üzere kentin pek çok noktasındaki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.

3 BİN 500 SAATLİK GÖRÜNTÜ ANALİZ EDİLDİ

Bu doğrultuda İstanbul'da Atatürk Havalimanı, Levent ve Sultanahmet başta olmak üzere 80 yerde bulunan 147 kameradan alınan 3 bin 500 saatlik görüntü, kurulan özel grup tarafından analiz edildi.

Görüntüler üzerinden, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahşice öldürülmesi için geldiği belirlenen 15 kişilik Suudi ekibin olay öncesi ve sonrasındaki hareketleri anbean tespit edildi.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, İstihbaratçı Mohammed Saad H. Alzahrani (30), Tümgeneral Mansour Othman M. Abu Hussain (46) ve İstihbaratçı Yarbay Naif Hassan S. Alarifi (32) 1 Ekim'de saat 16.30'da Suudi Hava Yollarına ait tarifeli uçakla, Abdulaziz Mohammed M. Alhawsawi (31), Khalid Aedh G. Alotaibi (30) ve Havalimanı Güvenlik Uzmanı İstihbaratçı Saad Meshal Albostani (31) 2 Ekim'de saat 01.30'da Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na iniş yaparak otellerine geçti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal