Edirne'de 65 Yaş Üstüne Kısıtlama Getirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamanın ardından ilk kısıtlama Edirne'ye geldi. İl genelinde 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

22.09.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-16:46) Edirne'de 65 Yaş Üstüne Kısıtlama Getirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada yeni kısıtlamaların sinyallerini vermişti.

Söz konusu açıklamanın ardından bugün ilk kısıtlama haberi geldi.
Aktarılan bilgiye ilk kısıtlama haberi 65 yaş ve üstü vatandaşları ilgilendiriyor. Edirne genelini

kapsayan kısıtlama haberine göre il genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar şehir içi toplu ulaşımdan 10.00-15.00 saatleri arasında ücretsiz faydalanabilecek.

Normalde ulaşımdan ücretsiz faydalanan yaşlı vatandaşların bu hizmeti kısıtlandı.
Edirne'de İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince uygulamaya giren bu karara göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar toplu ulaşımdan gündüz 10.00 ile 15.00 saatlerinde arasında ücretsiz faydalanabilecek.

Söz konusu kararın detayına göre, 65 yaş ve üstü vatandaşlar şehir içi toplu ulaşım sistemi araçlarında 10.-15.00 saatleri arasında ücretsiz seyahat ederken, bu saatler dışında ücret ödemek durumunda kalacak.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, pandemiden ötürü uygulamaya giren , 65 yaş ve üzeri vatandaşların sabah ve akşam saatlerinde oluşacak yoğunluk nedeniyle otobüslere binmesinin sağlıkları açısından sakıncalı olduğunu ifade etti.

Şahin, uygulamanın bugün itibariyle ETUS araçlarında başladığını, ayrıca kapasitenin üçte biri kadar da ayakta yolcu taşımaya müsaade edildiğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal