BİM'den Uzay Sanayii Hamlesi

Türkiye'nin en zengin iş adamlarından aynı zamanda BİM'in de sahibi olan Mustafa Latif Topbaş, havacılık, uzay ve savunma sanayisine dönük projelere atıldı.

16.04.2018-20:21 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-20:23) BİM'den Uzay Sanayii Hamlesi

Türkiye'nin havacılık, uzay ve savunma sanayisine dönük projelerinde kullanılacak haberleşme sistemlerinin imali için bir ortaklık gerçekleştirildi.

HABERLEŞME SİSTEMİ İÇİN ORTAKLIK SAĞLANDI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, MMT Holding AŞ bünyesinde olan ve uzun zamandır beraber çalıştığı bilişim şirketi CTech'e ortak oldu.

BİRÇOK YERLİ PROJE BU ORTAKLIKTAN FAYDALANACAK

Bu girişimle havacılık, uzay sanayisi, savunma ve telekomünikasyonda birlikte çözümler üretecek. TAI'nin insansız hava aracı, Milli Muharip Uçak ve uydu projelerinde bu ortaklıktan çıkacak çözümlerden faydalanılacak.

CTECH, GÜVENLİ HABERLEŞME SİSTEMİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Savunma, güvenlik ve alakalı alanlarda yerli ürünler üretmek için faaliyet gösteren CTech, güvenli uydu haberleşme sistemleriyle dikkati çekiyor.

2020'DE UZAYA UYDU GÖNDERMEYİ HEDEFLİYORLAR

BİM'in patronu ve Türkiye'nin en zengin işadamlarından olan Mustafa Latif Topbaş'ın oğlu Mahmud Muhammed Topbaş'ın MMT Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu söyleyen Ülker, 2015'te Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu olarak tanıtılan Türksat 6A için atılan imzaları hatırlattı. Ülker, projenin yazılımını Topbaş'a ait şirketin almış olduğunu söylerken, "Üretimi süren uydunun Aralık 2020'de bitirilmesi bekleniyor. Türksat 6 A'nın fırlatma tarihi şmdilik net değil ama lokasyon olarak Türkiye'den fırlatılması gündemde" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal