Kılıçdaroğlu Bu Sefer de Osmanlı'ya Laf Attı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova'da yaptığı konuşmasında, "Osmanlı olsaydı ben okuyamazdım. Cumhuriyet bize bu özgürlüğü getirdi" dedi.

16.04.2018-20:09 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-20:00) Kılıçdaroğlu Bu Sefer de Osmanlı'ya Laf Attı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği tarafından Köy Enstitüleri’nin 78. yıl dönümü sebeiyle yapılan “Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek” konulu sempozyumda konuştu.

"CUMHURİYET BİZE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ GETİRDİ"

Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde dünyaya geldiğini, 7 kardeşten üniversiteye gidenin yalnızca kendisinin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bana bu fırsatı veren cumhuriyete ve onun kurucusuna hayatım süresince hep minnet duydum. Osmanlı’nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım ama cumhuriyet bize eşit yurttaşlığı, fırsat eşitliğini, eğitimi, aydınlanmayı sağladı.” dedi.

"EĞİTİMİN BİR SINIF ATLAMA OLDUĞUNU ANLATMAK ZORUNDAYIZ"

Yapılan sempozyumun son günlerde yapılan en önemli olaylardan birisi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, eğitimin önemine şu sözlerle dikkat çekti: “Bir ülkeyi güven içinde ileriye taşımak istiyorsanız bütün fikirlerin özgürce konuşulmasını, dünyayı okumayı, dengeleri anlamayı istiyorsanız bunun yolu eğitimden geçer. Bugün çocukların yüzde 65’i çalışma yaşına geldiklerinde günümüzde henüz alanı belirlenmemiş işlerde görev alacaklar. Bu eğitimdeki hızlı gelişimi bize gösteriyor.Bilim ve teknolojinin hızlı gelişimini gösteriyor.

Bu aynı zamanda hayat boyu eğitimin mecburiyetini gösteriyor. Mezun olduğunuzda yeni çalışma imkanları çıkıyor ve siz onun eğitimini almamış oluyorsunuz. Bizler bunları bilmek mecburiyetindeyiz. Çocuklarımıza bu doğruları anlatarak onları eğitmek mecburiyetindeyiz. Eğitimin bir sınıf atlama olduğunu da onlara öğretmek mecburiyetindeyiz.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal