Bilim Kurulu Üyesinden Yeni Normale Geçiş Açıklaması

Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, yeni normale geçiş süresi önlemlerin adım adım kaldırılacağını belirtti. 3 büyük şehirde ise önlemlerin en son kaldırılacağını kaydetti.

24.05.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 24.05.2020-15:14) Bilim Kurulu Üyesinden Yeni Normale Geçiş Açıklaması
Coronavirüs Bilim Kurulu üyesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, alınan coronavirüs önllemlerinin 11 Mayıstan bu yana kademeli olarak yeni normale adım attığını belirtti.

Yeni normale geçiş sürecinde önlemlerin yavaş yavaş kaldırılacağını belirten Prof. Dr. Özkan, şu anda 15 ilde seyahat kısıtlamasının olduğunu, bayramda ise 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının olumlu etkilerinin olacağını belirtti. rof. Dr. Seçil Özkan, açıklamasında, 11 Mayıs’ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde adım adım devam edeceğiz. Bunları planlarken 'şu il yarın açılır bu il 3 gün sonra açılır' diye bir şey söz konusu değil, verileri takip etmemiz gerekiyor. Vaka sayımız nasıl gidiyor, ölüm sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı vaka sayısının üstünde mi bütün bunları takip ederek, hatta il il değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’deki olguların yaklaşık yüzde 60'ı İstanbul'da. İstanbul belki biraz daha geç bu sürece adım atabilir. Vaka sayılarını ve ölüm sayılarını, virüsün bulaştırıcılık kat sayısını da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor şeklinde konuştu.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da Geçişler Daha Sonra

Coroanvirüse yakalanan hastaların bazılarının belirti göstermediğini bazı kişilerin asemptomatik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, yeni normale geçiş aşamasında nüfus yoğunluğu yüksek olan illerde vaka ve ölüm sayılarının bir bütün olarak değerlendirilerek karar verileceğini açıkladı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal