Bilal Erdoğan, At Binip Ok Atmanın Önemini Anlattı

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye'de at binmenin gericilik olarak algılandığını söyleyerek, "Bu doğru bir bakış açısı değil" dedi.

14.04.2018-21:34 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-21:24) Bilal Erdoğan, At Binip Ok Atmanın Önemini Anlattı

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan, ''Türkiye'de at binmek, ya sosyete sporu ya köylü işi olarak anıldı. Bu, doğru bir bakış açısı değil'' dedi.

Konya'da, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Dünya Etnospor Konfederasyonu, Okçular Vakfı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 6'ncı Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu ön eleme aşamaları başladı.

Şehirde 2 gün devam edecek olan ön elemelerin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan da gitti.

Okçuluğun önemine dikkat çeken Erdoğan, ''Bizim atalarımız çok köklü bir inancın öncüleri olmuşlar. Dünyanın dört bir tarafında at binmiş, kılıç kuşanmış, ok atmışlardır. Bunu, dünyanın her bir yanına barış ve huzur taşımak için yapmışlar. Bugün egemen devletlerin yaptığı gibi mazlum ve masum insanları öldürmek için değil. Onları özgürlüğüne kavuşturmak için savaşmışlar, cihat etmişler'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile belediyelerin geleneksel sporlara daha çok önem vermesini dilediklerini söyleyen Bilal Erdoğan, ''Türkiye'de at binmek, ya sosyete sporu ya köylü işi olarak düşünüldü. Bu, doğru bir yaklaşım değil. Bizim atalarımız, at üstünde kıtalar gezdi. Bizim atalarımız, tarihin gördüğü en iyi okçuları çıkarmış. Biz günümüzde de hem at binmede hem de ok atmada zirve olacağız. Peki bu gericilik mi? Gericilik değildir. Sebebini biliyor musunuz? Biz yine günümüzde okçulukta, binicilikte, güreşte, geleneksel sporlarda zirve olmaya çaba harcarken, aynı zamanda diyoruz ki Fatih, zamanının en iyi toplarını döktürdüyse Osmanlı- Türk yayı tarihinin en iyi yayıysa biz de günümüzde teknolojide, teknikte zamanının en iyilerini yapmak zorundayız. Hem at bineceğiz hem ok atacağız; ama aynı anda günümüzün gördüğü en iyi bilimi bizler başarmak mecburiyetindeyiz'' diye konuştu.

Bilal Erdoğan, sonrasında hazırlanan alanda, at üzerindeki kemankeşlerin gösterisini seyretti.

Erdoğan, alanda yer alan öğrencilerle de yakından ilgilenerek, at binmelerini tavsiye etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal