Bekçilik Yazılı Sınav Tarihleri Açıklandı

Bekçi adaylarının heyecan ve merakla beklediği bekçilik yazılı sınav tarihi ve sınav giriş belgelerinin yayınlanacağı tarih Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden açıklandı

25.06.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-16:33)

Bekçilik yazılı sınav tarihi MEB tarafından açıklandı.

Bundan önceki süreçte bekçi adayları ön başvuruda bulunmuşlardı. Ön başvuru neticesinde sağlık kontrolüne girmeye ve yazılı sınava başvuru yapmaya hak kazanan adaylar sağlık kontrolünden geçip belgeleriyle beraber yazılı sınava başvuruda bulundu. Sağlık kontrolünden olumlu rapor alan adaylar yazılı sınava girmeye uygun görülecek.

Yazılı sınav belgelerinin ne zaman açıklanacağı da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte 8 bin bekçi alımı yazılı sınav tarih ve merkezleri;

SINAV MERKEZLERİ  

8 bin bekçi alımına ilişkin yazılı sınavların gerçekleşeceği sınav merkezlerinin bulunduğu illerin listesi şu şekilde:

Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas.

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NE ZAMAN? 

Bekçilik yazılı sınavı 13 Temmuz 2019 tarihinde Cumartesi günü, saat 09.00’da, sınav merkezlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?  

Bekçilik yazılı sınavına girecek olan bekçi adayları sınav giriş belgelerini 05 Temmuz 2019 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden alabileceklerdir.

SINAVA KİMLER KATILABİLECEK?  

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, 15-29 Nisan 2019 tarihleri arasında şahsen başvuruları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya uygun görülen adaylar alınacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal