Bedelli Askerlikte 21 Günlük Eğitimin Kaldırılması İçin Kampanya Başlatıldı

Bedelli askerlikte ilk celp döneminde askere gidenler olmasına karşın gençler 21 gün eğitim kaldırılmasını talep ediyor. Sosyal medyada başlatılan kampanya çok sayıda kişiden destek gördü.

20.09.2018-16:55 - (Son Güncelleme: 20.09.2018-16:50) Bedelli Askerlikte 21 Günlük Eğitimin Kaldırılması İçin Kampanya Başlatıldı

Bedelli askerlik yapacak gençler, Twitter'dan açtıkları kampanyada 21 günlük eğitimin külfet olduğunu ifade ederek gün koşulunun kaldırılması için halen mücadele ediyor.

BEDELLİ ASKERLİK

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek 25 Temmuz'da kanunlaşmıştı. Yasaya göre askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda 15 bin TL'yi bir kerede yatırmaları ve 21 gün temel askerlik eğitimini yapmaları lazım.

21 GÜN EĞİTİM ŞARTINA TEPKİ

Bedelli askerlikte konan 21 günlük eğitim koşuluna gençlerden tepki gelmişti. Eğitim koşulu hususunda geri adım atmayan hükümet, 15 bin bedel 21 gün eğitim koşulunda değişiklik yapmamıştı. İlk celple giderek bedelli askerlik vazifesini yerine getirmiş olanların olmasına karşın bazı gençler, 21 gün eğitim koşulunun değiştirilmesi için halen mücadele ediyor.

TWİTTER'DAN KAMPANYA YÜRÜTÜLÜYOR

21 gün koşulunun kaldırılmasını talep eden gençler, sosyal paylaşım platformu olan Twitter üstünden kampanya yapıyor. '21 gün askerlik külfettir' hashtag'i ile devam eden kampanyaya çok sayıda insan destek verdi..

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal