Bedelli Askerlik Başvuru Süresi Uzatılacak Mı?

Bedelli askerlik başvuruları için bugün son gün. Ancak parasını yatıran 150 bin kişi halen işlemlerini tamamlayamadı. Bu da akıllara "Başvuru süresi uzatılacak mı?" sorusunu getiriyor.

03.11.2018-09:57 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-14:54)

Bedelli askerlik başvuruları için son gün. Yaklaşık 750 bin insanın başvuru yaptığı ve 572 bin insanın da işlemlerini bitirdiği duyuruldu. Fakat son gün olmasına karşın yaklaşık 150 bin kişi dekontlarını şubelere vererek işlemlerini bitiremedi. Başvuru gerçekleştiren fakat dekontlarını veremeyenler için imar barışı ve vergi barışında olduğu gibi bir ilave süre tanınabileceği bildiriliyor.

Bedellli askerlik başvuruları 3 Kasım’da yani bugün bitiyor. Bugüne dek bedelliden yararlanmak için başvuranların sayısı 723 bin 91 olarak duyuruldu. Başvurularını yapanlardan 572 bin 873 kişinin de parayı yatırarak dekontlarını şubelere verdiği bildirildi. Yaklaşık 150 bin kişi işlemlerini şimdilik bitiremedi.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU İÇİN SON GÜN

Son günlerde askerlik şubelerinde meydana gelen yoğunluk sebebiyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından 24 saat hizmet verileceği açıklanan askerlik şubeleri adayların işlemlerini aralıksız devam ettiriyor. Hatta bazı şubelerin önlerinde gece yarısında bile uzun kuyruklar meydana geldiği gözlemlendi. 3 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarılan yasa için son başvuru günü bugün. Askerlik şubeleri bugünde hizmet vermeyi sürdürecek.

DEKONTLARI AKŞAMA KADAR TESLİM ETMELERİ GEREKİYOR

Bu zamana dek talep edenler bedelli askerlik başvurularını gerçekleştirebilecekler. Fakat e-devlet üstünden başvurduktan sonra adayların bankaya paralarını ödemeleri ve dekontlarını askerlik şubelerine vermeleri lazım. Bu süre içerisinde paralarını ödeyemeyen yada işlemleri bitiremeyen adaylar için ‘süre uzatımı gerçekleşecek mi?’ sorusu merak hususu oldu.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRESİ UZATILACAK MI?

En son duyurulan rakama göre yaklaşık 150 bin insan halen işlemlerini bitiremedi. Burada da devreye önemli faktörler girdiği söyleniyor. Çoğu çalışan işyerlerinden avans yada tazminatlarının verilmesini beklerken çoğu kişi de kredi başvurularının onaylanmasını bekliyor. Başvurusunu yapmış fakat bu halde olan kişiler de son gün olan 3 Kasım’a dek dekontlarını teslim edememesi halinde ilave bir sürenin olup olmayacağını merak ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal