BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci: Tabi ki Cumhur İttifakını Destekleyeceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, daha önce Cumhur ittifakında yer alacaklarını açıkladıklarını belirterek 'cumhur ittifakını' destekleyeceklerini söyledi.

20.04.2018-15:58 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-15:54) BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci: Tabi ki Cumhur İttifakını Destekleyeceğiz

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, farklı ziyaretlerde bulunmak için Sivas'a geldi. Ulu Cami'de Cuma namazından sonra basın çalışanlarına açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan genel seçimi değerlendirdi.

16 Nisan'daki referandumda 'evet' diyerek tavırlarını açık bir şekilde ortaya koyduklarını söyleyen Destici şu açıklamayı yaptı:

"Ülkenin yeni bir sistemle yönetilmesi ve tabi bu geçtikten sonra ittifak kanunuyla birlikte partilerin seçime ittifakla girebilecekleri gündeme geldi. Bu konuda da biliyorsunuz öncelikle Ak Parti ile MHP arasında bir anlaşma yapıldı. Biz de BBP olarak gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda biz de bu ittifakı desteklediğimizi ve ittifakın içinde yer alacağımızı belirttik. Bu genel seçim bir tarafıyla da yeni sisteme 'evet' diyenlerle, eskiye dönmek isteyenler arasında geçeceğe benziyor. Bu nedenle, özellikle ana muhalefetin başını çektiği grubun ifadeleri, 'Bugünkü seçimi kazanırsak, eski sisteme döndüreceğiz' şeklinde oluyor. Biz de eski sisteme geri dönmeyip yeni sistemle Türkiye'nin yönetilmesi hususunda net bir kararlılık koyduk. Cumhur ittifakının içinde yer alacağımızı, bunu da desteklediğimizi belirttik. Tabi ki cumhur ittifakının adayı kimse, Büyük Birlik Partisi'nin de adayı o olacak." Şeklinde açıklamalarını noktaladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal