BBC'nin Tartışma Konusu: İstanbul Havalimanı

BBC'nin "Talking Business" programına misafir olan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı ile alakalı son gelişmeleri burada detaylarıyla sundu.

07.09.2019-11:34 - (Son Güncelleme: 07.09.2019-11:12) BBC'nin Tartışma Konusu: İstanbul Havalimanı

BBC kanalının Talking Business programına misafir olan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, "Çin'den, Hindistan'dan ve daha birçok ulustan insanlar turizm amaçlı veya iş seyahatleri için ya da varacakları ülkeye aktarmalı uçmak için İstanbul Havalimanı'nı tercih ediyor. Bu özelliği sayesinde İstanbul Havalimanı, küresel bir değer oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

İGA'dan gelen bildiriye göre, İstanbul Havalimanı, bütün ayrıntılarıyla BBC'de anlatıldı.

Gazeteci ve sunucu Aaron Heslehurst'un televizyon programına misafir olan Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nın dünya çapındaki amaçlarını ve İstanbul Havalimanıyla alakalı yeni gelişmeleri aktardı. 

İstanbul Havalimanı'nın dünyanın en kapsamlı havalimanlarından biri olduğunu kaydeden Heslehurst, havalimanın yolcu kapasitesinin başlangıçta 90 milyon yolcu olacağını belirterek,Türkiye'nin söz konusu olan durumda kendine güvendiğini bildirdi.

Heslehurst'un Türk Hava Yollarının (THY) en son gelişmelerinin İstanbul Havalimanı'nın gelişimine katkıda bulunduğunu anlatarak şunları söyledi: 

"Türkiye son 10-15 yıldır havacılık sektörüne önemli alt yapı yatırımları yapıyor. Bu zaman zarfında THY filosunu genişletti ve havacılık sektörünün küresel anlamda gelişmesine de katkı sundu. İstanbul Havalimanı, THY'nin yanı sıra tüm fazların tamamlanmasıyla birçok yeni hava yolu şirketini çekecektir. Çin'den, Hindistan'dan ve daha birçok ulustan insanlar turizm amaçlı veya iş seyahatleri için ya da varacakları ülkeye aktarmalı uçmak için İstanbul Havalimanı'nı tercih ediyor. Bu özelliği sayesinde İstanbul Havalimanı, küresel bir değer oluşturmaktadır. İstanbul Havalimanı, bu yönüyle başta THY'ye olmak üzere pek çok hava yolu şirketine katkı sunmaktadır. Zaman içinde İstanbul Havalimanı'nın katkılarını daha iyi göreceğiz."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal