Başkan Erdoğan ve Putin'in Katılımıyla Tarihi Proje Açıldı!

TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinde Türkiye'ye gaz sağlayacak ilk hattın deniz kısmı bitti. Deniz kısmının tamamlanması sebebiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde tören gerçekleşti.

19.11.2018-15:52 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-16:29)

TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinde Türkiye'ye gaz sağlayacak ilk hattın deniz kısmı bitti. Deniz kısmının tamamlanması sebebiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde tören gerçekleşiyor. Törende, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından söne çıkanlar şu şekilde:

Enerji işbirliği sektöründe yaptığımız yeni bir hamleye daha şahitlik etmek üzere birlikteyiz. 2014 yılında ilk adımını attığımız 2016'da somut çerçeve kazandırdığımız bu tarihi projenin son kısmına gelmiş bulunmaktayız. TürkAkım Rus dostlarımızla hem ikili ilişkiler açısından önemli bir projedir.

Bugün sona eren deniz kesimi Karadeniz'den paralel ilerleyen 2 ayrı hat olarak döşendi. Kıyıköy'deki alım terminalinin inşaatı sürüyor. 31.5 milyar metreküp doğal gaz taşıyacak projede komşularımız ve bölgemiz açısından da pek çok avantajı bulunuyor. En az yarısını Avrupa'ya göndermeyi hedefliyoruz. Bursa, Kocaeli, İzmir, İstanbul gibi yeni tedarik bölgeleri oluşacaktır. Hem kendimizin hem de Avrupa'nın doğal gaz isteklerini karşılayacağız.

BİZ RUSYA İLE İLİŞKİLERİMİZİ DİĞER ÜLKELERİN DAYATMALARINA GÖRE BELİRLEMEDİK

Doğal gazın önemi yükseliyor. Burada önemli olan ekonomik olarak hayata geçirilebilir olmasıdır. Doğal gazı nereden nasıl temin edileceğine saygı duyulmalıdır. Türkiye Rusya'dan 1987 yılından bu yana 387 metreküplük doğal gaz alımı gerçekleştirmiştir. Bu tablo enerji sektöründeki ilişkilerimizin her türlü sınamayı geçmiş olduğuna şahit. Bizim için Rusya Federasyonu uzun vadeli işbirliği yapabileceğimiz güvenilir bir dost ve önemli bir doğal gaz tedarikçisidir.

Biz Rusya ile ilişkilerimizi diğer ülkelerin dayatmalarına göre çizmedik. Hem bölgemizde hem de küresel alanda barışın ve istikrarın temini için Rus dostlarımızla uğraştık. Özellikle Suriye'de önemli katkılarını gördük. Akkuyu Nükleer Santral projesini de Rusya ile uygulamaya geçiriyoruz.

2019 YILINDA KARŞILIKLI KÜLTÜR VE TURİZM YILI OLARAK KUTLAYACAĞIZ

Hedefimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmidir. Turizmde ilk 9 ayda 5,1 milyon Rus turist ile yeni bir rekora da imza attık. 2019 yılında karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı olarak kutlayacağız. Etkinlikler halklarımızın birbirini iyi tanımalarına vesile olacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal