HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Tahliye mi Olacak?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili kararını yarın açıklayacak. Tüm gözler yarın açıklanacak olan bu kararda...

19.11.2018-14:30 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-14:22) HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Tahliye mi Olacak?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili kararını yarın açıklayacak. Tüm gözler yarın açıklanacak olan bu kararda... Mahkeme, olası bir ihlal kararının gerekçesini, Selahattin Demirtaş’ın siyasi kimliğine dayandırırsa, Türkiye açısından da bir ilk gerçekleşmiş olacak.

Geride bıraktığımız 24 Haziran 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde tutuklu olmasına rağmen aday olan Demirtaş, iki seneyi aşkın süredir cezaevinde. Demirtaş hakkındaki bu süreç, 20 Mayıs 2016 yılında dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliğinin kabulü ile başladı. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra bunun anayasaya aykırı olduğunu savunan ve diğer HDP’li vekiller gibi ifade vermeye gitmeyi kabul etmeyen HDP eski eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016 yılında gözaltına alındı. Demirtaş, o dönem HDP Eş Genel Başkanı olan Figen Yüksekdağ ve dokuz HDP’li vekil ile birlikte “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “terör örgütü üyeliği,”, “örgüt adına suç işlemek”, “propaganda” gibi gerekçelerle tutuklandı.

KARAR YARIN AÇIKLANACAK!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bu uzun süreçten sonra eski HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş kararını yarın açıklayacak. AİHM’nin, Demirtaş ve HDP’li vekillerin dosyalarını birlikte açıklaması bekleniyordu ancak sürpriz biçimde mahkeme, sadece Demirtaş kararını açıklayacağını geride bıraktığımız Cuma günü bildirdi.

AİHM’nin yazılı açıklamasında, HDP eski eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makul bir süre içinde yargılanma, ön duruşma öncesi gözaltı ve tutuklu yargılanmayla ilgili iddialarının karara bağlanacağı vurgulandı. Bunun yanı sıra ifade özgürlüğü ve hakların sınırlandırılmasıyla ilgili iddiaların da karara bağlanacağı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal