Barzani'den Flaş Karar: Erteledi!

IKBY Başkanı Barzani'nin bağımsızlık referandumuyla ilgili nihai kararını açıklayacağı iddia edilen bugünkü basın toplantısı, yarına ertelendiğini duyurdu.

23.09.2017-13:48 - (Son Güncelleme: 23.09.2017-14:12)

Barzani’nin başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Basın toplantısı pazar günü (24 Eylül) yapılacak” denildi. Açıklamada toplantının yer ve saatinin daha sonra duyurulacağı belirtildi.

Öte yandan Kuzey Irak'ta düzenlenmesi hazırlanan bağımsızlık referandumu hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan yıldırım Barzani’yi son kez uyardı.

Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir'de basın mensuplarının kendisine yönelttiği gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kuzey Irak'ta düzenlenmesi hazırlanan bağımsızlık referandumu hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan yıldırım Barzani’yi son kez uyardı.

ASKERİ SEÇENEĞİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Barzani'nin bütün tepkilere rağmen ve herkesi karşısına alarak bu yanlışta ısrar etmesini doğru bulmayan Yıldırım, söz konusu referandumun ağır bedellerinin olacağını ve bu bedeli de masum halkın yerine bu kararı verenlerin ödeyeceğini ifade etti. 
Gazetecilerden, Başbakan Yıldırım’a gelen ‘Sınır ötesi operasyon ele alınan konulardan birisi mi?’ sorusu üzerine, ‘Elbette öyle. Güvenlik, ekonomik ve siyasi seçenekler, hangisi ne zaman uygulanacak, bu zamanlama konusu, gelişen koşullar bunu gösterecek.’ şeklinde konuştu.

BARZANİ’DEN FLAŞ REFERANDUM KARARI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül referandumunun ertelenmesi için vaktin kalmadığını belirterek, artık bunun için çok geç olduğunu söylemişti.

"ARTIK ÇOK GEÇ VE VAKİT KALMADI"

Barzani, Erbil şehrindeki son "referanduma evet" mitinginde yaptığı konuşmada, "Referandumun ertelenmesi için gece-gündüz baskıya maruz kalıyoruz. Biz başarısızlığa uğrayan geçmişe dönmeyeceğiz. Görüşmelere çok ciddi ve açık bir zihniyetle ancak 25 Eylül'den sonra hazırız. Artık çok geç ve referandumun ertelenmesi için vakit kalmadı. Buradan söylüyorum, kendimi halkım karşısında utandıracak birisi değilim" ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal