Barış Atay’a Saldıran 3 Kişi Tutuklandı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun darp edilmesiyle alakalı yakalanan üç şahıs tutuklandı.

02.09.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-16:01) Barış Atay’a Saldıran 3 Kişi Tutuklandı

Barış Atay Mengüllüoğlu'nun, Kadıköy'de 30 Ağustos akşamı darp edilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda geçen gün gözaltına alınan zanlı Ö. C., Ç. Ç. ve Ç. B.'nin Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sona erdi.

Emniyetteki işlemlerin sonrasında zanlılar, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Savcılığın zanlıların ifadelerinin alınmasının ardından zanlıları 'kasten yaralama' suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, üç zanlının tutuklanmasına hüküm verdi.

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Zanlılar Ö.C., Ç.Ç., Ç.B., soruşturmayı üstlenen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdiler.

Zanlıların, Barış Atay ile arkadaşının önlerinde yürüdüğünü, onlardan yol istediklerini, onlarında yol vermemeleri üzerine gerilim yaşandığını, hadisenin bu şekilde meydana geldiğini dile getirdikleri öğrenildi.

SALDIRGANLARDAN BİRİ ARANIYOR

3 saldırgan karakoldaki işlemlerinin akabinden Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne gönderilirken öteki zanlının yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Saat 01.30 civarında Kadıköy'de, 5 kişilik bir topluluk, arkadaşıyla beraber gittiği bir mekândan çıkan Barış Atay'a 'vatan haini' diyerek saldırdı.

Topluluğun yere düşürdükten sonra tekmelediği Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Atay, travma ile kaburgalarında kırık kuşkusuyla tedaviye alındı.

Hastanede ifadesine başvurulan Atay, saldırganlardan şikayetçi oldu, emniyete verdiği ifadesinde de 'Bu olayın faili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur' iddiasını öne sürdü.

Saldırının öncesinde TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Siirt’te intihar teşebbüsünde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e 'nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve ardından serbest bırakılan Musa Orhan'a ait olduğu öne sürülen telefon mesajları ile alakalı bir paylaşım yaptı. Atay, paylaşıma İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek, oldukça çirkin ifadeler ve çirkin ithamlarda bulundu.

Bakan Soylu da Atay'ın söz konusu paylaşımına şu ifadelerle yanıt verdi:

'Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur... Tuma’nın kollayıcısı, dikkat yakalanma...'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal