Bakanlık, LPG'li Araçların Kapalı Otoparklara Girebilmesi İçin Yönetmelik Taslağını Görüşe Sundu

LPG'li araçların kapalı otoparklara girebilmesine izin verecek düzenlemede büyük yol katedildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konu ile alakalı yönetmelik taslağını hazırlayarak, sektörün görüşüne iletti.

14.05.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-12:40)

LPG'li araçların kapalı otoparklara girebilmesine olanak sağlayacak düzenlemede önemli bir seviyey gelindi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konu ile alakalı yönetmelik taslağını hazırlayarak, sektörün görüşüne iletti. Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik'te gerçekleştirilen değişiklik taslağında bulunan bilgilere göre, konutların olduğu binalar kapsam dışında bırakıldı.

Buna göre araçlar, girmeleri yasak olan kapalı otoparklara standartlara uymaları durumunda girebilecek. Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) 9881 numaralı 'Araç park yerleri için kurallar' standardında bulunan şartlara uyan otoparklar LPG'li araçları içeri alınacask. Bu durumda TSE'den standarda uygunluk belgesi ile bölgedeki itfaiye teşkilatının iznini almaları şartı ile LPG'li araçların girmesine ruhsat vermeye yetkili idareler tarafından müsade edileceği belirtildi.

OTOPARKLAR İŞARETLİ OLACAK  

Sabah'ta bulunan habere göre, ruhsat vermeye yetkili idareler, müsade edilen otoparkların periyodik olarak denetimlerini yapmakla yükümlü olacak. Bu otoparkların araç giriş kısmına, 'idare izni' 'periyodik denetim bilgisi' ile 'TS 9881'e uygunluk işareti en az 70x50 ebatlarında, araçların görebileceği şekilde takılacak.

Bu otoparklara girecek araçlarda da, LPG dönüşümünün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslar uygun olduğunu gösteren işaretlemeler aranacak. İşaretler barkod veya QR kod şeklinde olabilecek. Uygun durumda bulunmayanaraçlar görevliler tarafından otoparka girişi yasaklanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal