LPG Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik Resmi Gazete'de Yayımlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

27.04.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:44)

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yer alarak yürürlüğe girdi. Değişikliğe göre, LPG piyasasında dağıtıcı lisansı başvuru sahiplerinin teknik düzenlemelere uygun depolama veya dolum tesisine sahip bulunması bundan sonra zorunlu bir duruma gelecek.

LPG DEPOLAMA LİSASI KAPSAMINDAKİ DEPOLAMA TESİSİ DE DİKKATE ALINACAK

Lisans başvurusunda, dağıtıcı lisansı başvuru sahibinin mevcutsa LPG depolama lisansı bünyesindeki depolama tesisi de dikkate alınacak. Tüplü LPG faaliyeti gerçekleştirecek dağıtıcıların ise en az bir dolum tesisi ve LPG tüplerinin olması gerekecek.

TAŞIMA ÇALIŞMALARI LİSANSA TABİ OLMAYACAK

LPG taşıma lisansı bünyesindeki kara yoluyla LPG taşıma çalışmalarını 8 Ocak 2018 tarihli ve 30295 sayılı Resmi Gazete'de yer alan Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yürüten ve durumuna uygun yetki belgesi bulunan vatandaşların taşıma çalışmaları lisansa tabi olmayacak.

Diğre yandan, EPDK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım Talimatlarına İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı'na göre, doğal gaz, petrol ve LPG piyasaları bildirim yükümlülük tablolarında da değişiklik yapıldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal