Bakan Soylu'dan Depreme Yönelik Son Değerlendirme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Depremden hemen sonra başlayan arama kurtarma çalışmaları sonrasında 45 vatandaşımızı enkaz altından sağ salim çıkarabildik." dedi.

27.01.2020-11:29 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-11:19) Bakan Soylu'dan Depreme Yönelik Son Değerlendirme
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile katıldığı Elazığ Valiliği'ndeki kriz masasında depremin son durumuna yönelik değerlendirmede bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek için huzurunuzdayız.
Depremden hemen sonra başlayan arama kurtarma çalışmaları sonrasında 45 vatandaşımızı enkaz altından sağ salim çıkarabildik, şu an itibari ile toplam 39 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 39 kaybın içindeki 2 vatandaşımız kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Şu ana kadar 948 artçı deprem meydana geldi, depremin hemen akabinde iletişim ulaşım enerji altyapı ve bir şehrin hayatını idame edebilmesi için gerekli olan her şeye bakıldı ve hiçbirinde bir aksaklık görülmedi.

Özellikle şehir hastanesi ve üniversite hastanesi hizmetlerine aralıksız ve eksiksiz devam etti. TSK’nın kargo uçaklarıyla birlikte istediğimiz araçlar malzemeler ve arama kurtarma ekipleri buraya geldi, öncelikle huzurunuzda arama kurtarmacılarımıza çok teşekkür etmek istiyorum ve bine yakın sivil toplum örgütlerine teşekkür etmek istiyorum.

AFAD’ın koordinasyonunda burada çalışan, 24 saat esas itibariyle hem arama kurtarma yapan hem çadır kuran hem barınma alanlarının zimmetini ve lojistiğini verdiğimiz bu sivil toplum örgütlerimize çok teşekkür ediyoruz. UMKE gönüllü olarak çalışmalarına aynı şekilde devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığımız çocuklarımız için rehber öğretmenler görevlendirdi, Diyanet İşleri Başkanlığımız manevi rehberler görevlendirdi."

ŞU ANA KADAR 45 BARINMA ALANI BELİRLEDİK

"Köylerimiz ihmal etmedik, köylerdeki hasar tespiti ile ilgili talepler toplanıyor hem oraya ulaştırılması gereken çadırlar götürülüyor. Bölgeye 24 bin 402 çadır, 62.963 battaniye sevk edildi ve yine uyku setleri elektrikli ısıtıcı yaklaşık 4 bin civarında, gıda kolisi 40 bin civarında dün sabah itibariyle dağıtmaya başladık. Bugün saat 13.00 itibariyle ile yaklaşık 50 bin kumanya günlük olarak dağıtılacak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal