Bakan Soylu: Bulgaristan FETÖ Konusunda Kararlı

İçişleri Bakanı Soylu, "FETÖ konusunda önemli iadelerden birisini önce Bulgaristan gerçekleştirdi. Yine aynı kararlılık bugün Bulgaristan'da mevcuttur." diye konuştu.

18.01.2019-23:12 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-22:35) Bakan Soylu: Bulgaristan FETÖ Konusunda Kararlı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan'a yaptığı resmi ziyaret sonrası Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'nde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov ve Bulgaristan İçişleri Bakanı Mladen Marinov'la görüşmeler yaptığını dile getiren Soylu, görüşmelerin gelecek adına çok verimli geçtiğini söyledi.

Soylu, Bulgaristan'la FETÖ ile mücadelede önemli bir iş birliğinin söz konusu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Örneğin, Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki ortak temas noktasının başarısı aslında bütün dünyada bir örnek teşkil etmektedir. FETÖ konusu da konuşuldu. Türkiye'nin bu konuda son dönemlerde özellikle kendi ülkesinin dışında da aldığı sonuçlar var. Bu konuda hem haklılığımızı hem ifadelerimizin karşılığında atılması gereken adımların ülkeler tarafından atılmasını son dönemlerde yoğunlaşmasını paylaştık. FETÖ konusunda önemli iadelerden birisini önce Bulgaristan gerçekleştirdi. Yine aynı kararlılık bugün Bulgaristan'da mevcuttur. Bizim bu mücadelemize hem haklılık veriyorlar hem de bizimle birlikte bu mücadeleyi yapmak konusundaki iradelerinde bir güçlülük söz konusu. Biz bu konuda Bulgaristan'la ortak bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz. Bunu açık yüreklilikle ifade etmek lazım."


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal