Bakan Pakdemirli Açıkladı! Hayvanlar Üzerindeki Aşı Çalışmalarımıza Başlıyoruz

Covid-19'a karşı aşı geliştirme çalışmalarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklama gerçekleştirdi.

15.05.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-13:14) Bakan Pakdemirli Açıkladı! Hayvanlar Üzerindeki Aşı Çalışmalarımıza Başlıyoruz

Bakan Pakdemirli, "COVID-19 aşısı için anti serum çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta bunu hayvanlara vermeye başlayacağız" dedi.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs tedavisi için yapılan aşı çalışmalarını anlattı.

Önümüzdeki haftadan itibaren anti - serum çalışmalarının hayvanlar üzerinden başlayacağını duyurdu. Çalışmanın tamamlanmasının ardından aşı çalışmalarına başlanabileceğini açıkladı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ANTİ SERUM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Pakdemirli, “Önümüzdeki hafta itibariyle anti serum çalışmaları için hayvanlara vermeye hazırız. Virüs inaktif olduğu için hayvan sağlığına aykırı iş yapmıyoruz. Hayvan belli bir miktarda hastalık geçirecek o hastalığın sonunda geliştirdiği antikorların sayısı çoğalacak biz bunları kar ve diğer unsurlardan ayırarak antikor oluşturacağız. Bu çalışma eylüle kadar sürecek bir çalışma. Aşı çalışmalarına örnek olacak çalışma. COVID-19 örneği aynı zamanda ilerideki aşı çalışmasına da ciddi bir aday olacak. Bu çalışma başarılı olduğu zaman aşı üretimi olacak" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal