Bakan Kurum: Engelleri Kardeşlerimiz Sizleri Şehirlere Değil, Şehirleri Sizlere Uygun Hale Getirmeye Çalışıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sıfır atık projesinin çok önemli bir proje olduğunun altını çizerek, “2023 yılında bu projemizi geliştirdiğimizde 100 bin kişiye istihdam ve yıllık 20 milyarda tasarruf sağlamayı planlıyoruz” dedi.

10.05.2019-23:17 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-23:12)

 Bakan Murat Kurum, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde engellilerle bir araya geldi. 

ŞEHİRLERİ ENGELLİLERE UYGUN HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ    

Burada engellilerin yaşam koşulları konusundaki çalışmaları anlatan Kurum, “Tüm bakanlıklarda olduğu gibi bakanlığımızda da engelli istihdamına çok önem veriyoruz. Bugün merkez teşkilatımızda görevli personelimizin yüzde 10’u engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak elbette sadece istihdamla yetinmiyoruz. İstihdamın dışında engelli olmak, hayatı yaşamak için engel değildir düsturuyla hareket ederek Türkiye’nin dört bir yanında yaşam koşullarını çok daha yukarıya çekerek önemli adımlar atıyoruz. Bugün tüm vatandaşlarımızın eşit koşullarda yaşayabilecekleri örnek yaşam alanları üretiyoruz. Engelleri kardeşlerimiz sizleri şehirlere değil, şehirleri sizlere uygun hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

TERAVİH NAMAZINI HACISEYZADE CAMİ'DE KILDI  

Daha sonra Bakan Kurum Konya Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Uğur İbrahim Altay ile görüştü. Bakan Kurum ve Başkan Aktay buradan Hacıvesyzade Camisi’ne geçerek teravih namazı kıldı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal