Bakan Kurum, Denizli'deki Deprem Faciasına Yönelik Açıklama Yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli’de 6.0 büyüklüğündeki depremden etkilenen başta Bozkurt ilçesi olmak üzere çevre ilçelerde ve mahallelerde incelemeler yaptı.

09.08.2019-19:03 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-18:56) Bakan Kurum, Denizli'deki Deprem Faciasına Yönelik Açıklama Yaptı

Denizli'deki deprem bölgesini incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuyal ailgili açıklamarlar bulundu.

150 KONUT VE CAMİ İNŞASI"

"Şu ana kadar hiç yaralı vatandaşımız kalmadı. Yapmış olduğumuz hasar tespit çalışmalarında incelediğimiz 976 binanın 108'i ağır hasarlı, 868'i de hafif hasarlı durumda tespit edildi. Toplu Konut Dairesi Başkanlığı'na Cumhurbaşkanı'nın talimatları çerçevesinde vatandaşların yarasını bir an önce sarmak suretiyle yapım sürecine başlama talimatı verdik. Bozkurt'ta çadır kentin bulunduğu alanın yanına 150 konut ve cami inşaatı başlatıyoruz. Çardak ilçemize gelecek olursak burada da 100 konut için yapım talimatı verdik. Yine burada da bir camii hasarlı durumda. Hasarlı caminin de yapım talimatı verildi"

YARIN İLAN EDİLECEK 

"Ağır hasarlı binalara kesinlikle girilmeyeceğini, az hasarlı binalardan da tespit edilen binalara girilebileceği en geç yarın öğlene kadar tüm kaymakamlıklarda belirlemiş ve ilan etmiş olacağız"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal