Bakan Koca'dan Somali'deki Yaralıların Türkiye Getirilmesine Yönelik Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "17 hastanın 10 tanesini Türkiye'ye getirdik. 4'ü Türk vatandaşı 6'sı Somali vatandaşı. Türk vatandaşlarımızdan bir tanesinin durumunun ciddiyetini koruyor." dedi.

21.01.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 21.01.2020-17:33) Bakan Koca'dan Somali'deki Yaralıların Türkiye Getirilmesine Yönelik Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Somali'deki bombalı saldırıda yaralanan 4'ü Türk vatandaşı 6'sı Somali uyruklu olan 10 kişinin Ankara'ya getirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın konuya yönelik açıklamaları şöyledir:

"Değerli basın mensupları bildiğiniz gibi cumartesi günü Somali'de menfur bir saldırı olmuştu. Türk şirketimizin şantiyesine saldırı yapıldı, 17 kişi yaralandı. 6'sı vatandaşımızdı. 17 yaralı Recep Tayyip Erdoğan hastanesinde tedavi altına alındı. İki tanesi taburcu edildi. 4 hastanın ilk müdahalesi yapıldı. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Somali'ye gönderilen uçakla Türkiye'de tedavisini devam etmesini uygun gördüğümüz hastaları getirmiş olduk.

17 hastanın 10 tanesini Türkiye'ye getirdik. 4'ü Türk vatandaşı 6'sı Somali vatandaşı. Türk vatandaşlarımızdan bir tanesinin durumunun ciddiyetini koruyor. 3 vatandaşımızın durumu daha iyi. Somalili 4 hastanın durumu biraz ciddi. 10 hastamızı hızla hastanelerimize nakil edeceğiz. Bu saldırıyı lanetliyor. Somali hükümetine ve vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı bildirmek istiyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal