Bakan Akar İtalya Savunma Bakanı Guerini İle Libya Konusunu Görüşecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yarın İtalya Savunma Bakanı Guerini ile görüşecek. İkilinin ana gündem maddesi Libya olacak.

06.07.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-15:15) Bakan Akar İtalya Savunma Bakanı Guerini İle Libya Konusunu Görüşecek

İtalya Savunma Bakanı Guerini, yarın Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Milli Savunma Bakanı Akar'ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Libya'ya gerçekleştirdiği önemli ziyaretin hemen ardından gerçekleşecek bu görüşme, uluslararası kamuoyu tarafından da yakından takip edilecek.

Tarafların ana gündem maddesi ise Libya'daki son durum olacak. Bölgesel konular ve iki ülke arasındaki savunma ve iş birliği konuları ele alınacak.

"FRANSA TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEMELİ"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Libya'ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın burada yaptığı konuşmalar dikkat çekti. Fransa'nın 'Türk ordusu gemimizi taciz etti' iddialarına yanıt veren Akar, Fransa'nın kendi kurduğu tuzağa düştüğünü vurguladı ve Türkiye'den özür dilemeleri gerektiğini söyledi.

Taraflar arasında görüşmenin yaşanan bu gelişmenin ardından gerçekleşmesi ise gözden kaçmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal