Azerbaycan Ordusu Laçın'da!

Azerbaycan ordusu Ağdam ve Kelbecer'den sonra Laçın'ı da geri aldı.

30.11.2020-23:28 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-06:44) Azerbaycan Ordusu Laçın'da!

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen anlaşma neticesinde Azerbaycan ordusu Ağdam ve Kelbecer'den sonra Laçın rayonunu da geri aldı. 

'44 GÜNDE GELEN ZAFER' 

1992 yılında Ermenistan'ın kanla ve zulümle ele geçirdiği, soykırım yaptığı Dağlık Karabağ bölgesindeki mesele ve Azerbaycan'ın talepleri uluslararası sistemlerde hep hor görülüyor, reddediliyordu. Azerbaycan ordusu geçtiğimiz aylarda başlattığı taarruzda Dağlık Karabağ bölgesini Türkiye'nin yardımlarıyla sadece 44 günde geri almayı başardı. 

'ERMENİLER, LAÇIN'I YAKARAK GERİ ÇEKİLDİ'

Hiçbir medeniyete, insana, canlıya saygısı olmayan Ermeni nüfusu ve Ermeni ordusu geri çekildiği her yeri yakmaya ve yıkmaya devam ediyor. Son gelen görüntülerde de geri çekilen Ermenistan ordusunun yaptığı insanlık dışı uygulamalalar göz önüne seriliyor.

'AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI'

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Rusya'nın ara buluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşması gereği, Azerbaycan ordusunun Laçın'a girdiği duyuruldu.

Ermenistan sınırında bulunan Laçın, Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasında tek yol olan ve "Laçın koridoru" diye isimlendirilen yolun stratejik önemi dolayısıyla 1990'lı yıllardaki savaşta Ermeni güçlerin ilk hedeflerinden biri olmuş ve 18 Mayıs 1992'de işgal edilmişti.

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı operasyonda, 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmiş, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı.

Ermenistan ordusu 20 Kasım'da Ağdam'dan, 25 Kasım'da da Kelbecer'den çekilmişti.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal