Ayvacık Yunanistan Arası 25 Dakika!

İdlib'deki gelişmelerin ardından Türkiye sınır kapılarını açınca düzensiz göçmenler Avrupa'ya gidebilmek için sınır kapılarına dayandı. Yoğunluğun en çok olduğu yerlerden biri de Ayvacık. Göçmenleri Midilli Adası'na geçiren Mehmet S., Ayvacık Yunanistan arasının 25 dakika olduğunu söyledi.

29.02.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-17:17)

Sınır kapılarının açılmasıyla birlikte binlerce düzensiz göçmen Avrupa hayaliyle Yunanistan sınırına gitmeye başladı. Sınırlarda yoğunluk yaşanırken, hareketliliğin olduğu bir yer de Çanakkale Ayvacık oldu. 

Düzensiz göçmenler Yunanistan'a geçmek için Ayvacık'ta beklemeye başladı. Düzensiz göçmenleri Midilli Adası'na götürmek için bölgeye giden Mehmet S., Edirne'den Ayvacık'a geldiğini belirtti ve "7-8 yıldır bu işle ilgileniyorum. Edirne’de yaşıyorum. Yunanistan göçmenlerin girişine izin vermediği için buradan göndermeye çalışıyoruz. Göçmenler serbest olduğunu duyunca hepsi sınır kapısına gittiler. Sınır kapılarından geçiş yok. Bunu öğrenmeleri birkaç günü bulur. Sonra buraya gelirler. Birkaç gün sonra burada yoğunluk olur." ifadesini kullandı.

"25 DAKİKADA YUNANİSTAN'DA OLURLAR"

Olayın işleyişini anlatan Mehmet S., Biz bot ve motor alıyoruz. Bot karşıya geçtiği zaman geri gelmiyor. 7-8 bin Euro bize maliyeti oluyor. 2-3 bin Euro bize kalıyor. 45 kişilik bota 30-35 kişi bindiriyoruz. Buradan 25 dakika içinde Yunanistan’da olurlar." dedi.

"DENİZ DURULURSA GEÇİŞLERİ BEKLİYORUZ"

Bir süredir Ayvacık'ta kalan Afganların sayısının ve parasının az olduğunu söyleyen Mehmet S.,"Burada bekleyen Afganların sayısı az ve paraları yok. Akşam saatlerinde deniz durulursa geçişleri bekliyoruz. Biz bu işi gönül işi olarak kabul ediyoruz. Son bir tane kalana kadar en güvenli şekilde bu işi yapacağız." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal