AP'den Büyük Skandal!

Bir dönem terör örgütü PKK'ya ait fotoğrafların sergilendiği Avrupa Parlamentosu'nda Afrin operasyonunun durdurulması için eylem düzenlendi.

07.02.2018-09:34 - (Son Güncelleme: 07.02.2018-09:12) AP'den Büyük Skandal!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütlerine darbe vurmaya başlayınca Avrupa'dan tepkiler yükselmeye başladı.

Avrupa Parlamentosu'nda görev yapan 100 milletvekili, Zeytin Dalı Harekatı'nın durdurulmasını istedi. Parlamentoda ellerine "Afrin yalnız değildir" dövizlerini alan Avrupalı milletvekilleri, YPG'li teröristlerin yanında olduğunu açık bir şekilde beyan etti.

AP'DE PKK SERGİSİ

Bugün terör örgütü YPG'nin safında bulunan Avrupa Parlamentosu, geçmişte de örgütün propagandasına izin veriyordu.

Öte yandan PYD'nin sözcüsü, Türkiye’nin tutumundan ötürü Soçi kentinde yarın başlayacak olan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılmak üzere Rusya tarafından davet edilmediklerini söyledi.

Rus medyasından Sputnik'e konuşan terör örgütü PYD'nin sözcüsü, "Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne bunu yapmayı reddettiğimizden değil, şimdiye kadar hala Rusya'dan davet almadığımız için katılamayacağız. Rusya, yönetimimize davetiye göndermedi" ifadelerini kullandı.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, çok sayıda Suriyeli Kürt temsilcinin kongre için Soçi'ye gideceğini açıklamıştı.

"TÜRKİYE ÜSTÜMÜZÜ ÇİZDİ"

PYD temsilcileriyse ‘Daha önce sağlanmış olan kota doğrultusunda sundukları listedeki isimlerin tümünün, daha Türkiye Afrin harekâtına başlamadan önce Ankara tarafından üstünün çizildiğini' belirtti.

Türkiye, terör örgütüyle bağlantısı olmayan Kürt temsilcilerinin Soçi'ye katılmasını destekliyor.

Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Afrin'de teröristlere yönelik düzenlediği operasyonun korku verici sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri, havadan ve karadan devam eden operasyonlarla Afrin'i teröristlere dar etti.

Örgüte büyük bir darbe vuran Mehmetçik, dış odakların rahatsızlığına neden oldu.

Amerika ve bazı ülkelerden üst üste gelen açıklamalardan sonra, Yunanistan da Türkiye karşıtı cephede yer aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal