Anne ve Babasını Siyanürle Öldüren Şahıs İçin İstenen Ceza Belli Oldu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde anne ve babasına siyanürlü su içirerek ölümlerine neden olan, kardeşini ise yaralayan tutuklu sanık Mahmut Can Kalkan ifadesinde, siyanürü 2 sene önce tanıştığı kırmızı gözlü bir şahısın istediğini söyledi.

09.08.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-15:44) Anne ve Babasını Siyanürle Öldüren Şahıs İçin İstenen Ceza Belli Oldu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde anne ve babasına siyanürlü su içirerek ölümlerine neden olan, kardeşini ise yaralayan tutuklu sanık Mahmut Can Kalkan hakkında iddianame hazırlandı. Kalkan için 2 defa ağırlaştırılmış müebbet ve 20 sene hapis cezası istenirken, İddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, siyanürün tek başına öldürücü nitelikte olduğu ve kimyasal silah olarak kabulünün gerektiğini söyledi.

İzmir'de 14 Mayıs 2019'da Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, satın aldığı siyanürü suya karıştırıp anne ve babasına içirdi, 16 yaşındaki kardeşi Emir Can Kalkan ise ağabeyinin kendisine içirmek istediği sıvıyı içmedi. Fakat, 16 yaşındaki çocuk üstüne dökülen siyanürden etkilenerek tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan anne ve baba yaşamını yitirirken, "şizofreni" tanısı konulan Mahmut Can Kalkan da "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla tutuklandı.

Anne ve babasını siyanürle öldüren Mahmut Can Kalkan hakkındaki soruşturma ise sona erdi. Kalkan hakkında "üst soydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürmek" suçundan 2 defa ağırlaştırılmış müebbet, "kardeşi tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 20 seneye dek hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame, İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal