Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Akdeniz'deki Korsan Aramaya Soruşturma!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk bayraklı Roseline-A adlı ticari geminin açık denizde durdurularak aranması sebebiyle re'sen soruşturma başlattı.

27.11.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 27.11.2020-12:05) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Akdeniz'deki Korsan Aramaya Soruşturma!

Libya Bingazi'nin 200 km kuzey bölgesinde kargo gemisini durdurularak hukuk dışı arama yapmaya kalkan Alman donanma askerleri, Ankara'nın direkt devreye girmesi sonucunda Pazartesi sabah gemiyi terk etti. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yetkisiz ve güç kullanılarak yapılan bu eylemi protesto ediyoruz. Denetleme sırasında personele adeta suçlu muamelesi yapılmış olmasını esefle karşılıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Irini Operasyonu'nun Hafter'e giden gemileri kontrol etmediğini bildirdi. Diğer taraftan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Başkent'teki Avrupa Birliği (AB) ve İtalya büyükelçileri ve Almanya Maslahatgüzarı'nın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal aracılığıyla Bakanlığına çağırıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Roseline-A adlı ticari gemimize İrini Operasyonu çerçevesinde ülkemizin açık izni olmadan çıkılması ve denetlenmesi olayı protesto edilmiş ve ilgili ülkelere Nota verilmiştir. Notamızda olayın uluslararası hukuka aykırı olduğu ve tazminat haklarımızın da muhafaza edildiği kayıt altına alınmıştır."

Hadisenin akabinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmalara başladı. Başsavcılık, Türk bayraklı Roseline-A adlı ticari geminin açık denizde 22 Kasım tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir arama izni vermemesine rağmen uluslararası mevzuata uygunsuz bir şekilde durdurularak aranması sebebiyle re’sen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal