Ali Babacan'ın Kuracağı İddia Edilen Partide Son Durumu Ne?

AK Parti'den istifa ederek yeni oluşuma hız veren Ali Babacan, yeni partisini sonbaharda açıklayacak. Abdullah Gül'ün parti kadrosunda olup olmayacağı merak edilirken, kulislerde yeni söylentiler var.

23.07.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-10:36) Ali Babacan'ın Kuracağı İddia Edilen Partide Son Durumu Ne?

Ankara kulislerinde dolaşan söylentilere göre yeni parti kurması beklenen Ali Babacan, öncelikle kamuoyu önüne çıkmaya hazırlanıyor. Babacan'ın niyeti de mevcut AK Parti politikalarını değerlendirip, alternatif tekliflerde bulunmak. Söylendiğine göre Babacan’ın gündeminin ilk basamağında da “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yargı bağımsızlığı” var.

ABDULLAH GÜL YENİ PARTİDE VAR MI?

Yeni parti ile lakalı en fazla merak edilen şeylerden biri Abdullah Gül'ün konumu... Kulislerde dolaşan bilgilere göre Gül ve Beşir Atalay gibi kişiler ön plana çıkmayıp, geride duracaklar. Buna karşılık AK Parti tabanının seveceği kişilere kadroda yer verilecek. Vitrinde ise merkez sağın haricinde sol siyasetin sıcak baktığı yeni isimler, kadınlar ve gençler olacak.

ALİ BABACAN'IN PARTİSİNİN İSMİ NE?

Partinin ismiyle alakalı bir çok söylenti olsa da gazeteci Kemal Öztürk, şimdilik ismin belli olmadığını ifade etti. Parti programı ve kurucular hususunda çok titiz davranan Ali Babacan'ın, yeni partisini Eylül ayında açıklaması da söz konusu değil.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal