Ali Babacan'dan Erdoğan'a Örtülü Tehdit

Bir çok ilde teşkilatını kuramayan Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'yı camiye çevirme kararnamesi ile ilgili değerlendirmede bulunurken, Erdoğan'ı ve Türkiye'yi üstü örtülü tehdit etti

11.07.2020-18:48 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-18:51) Ali Babacan'dan Erdoğan'a Örtülü Tehdit

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Pandemi süreci nedeniyle dünya ekonomisin yüzde 5 daralacağını belirten Babacan, bu oranın Avrupa'ya yüzde 8 olarak yansıyacağını belirtti.

Ekonomik daralmada Türkiye'nin zorlanacağını iddia eden Babacan, Türkiye'nin bu süreci krediler ile yürütmeye çalıştığını savundu.

Babacan ekonomi dışındaki gündem maddelerinin ön planda tutulduğunu aktarırken, 'İşlerin daha da kötüleşeceğini gördüğümüz için bu siyasi partiyi kurmaya karar verdik. Amacımız, bütün planlarımız, hazırlıklarımız iş başa düştüğünde, yani Türkiye'yi yönetme sorumluluğu üzerimize düştüğünde planlarımızla, projelerimizle ve kadrolarımızla tamamen hazır hale gelmek.' dedi.

'YANSIMALARINI, SONUÇLARINI HESAP EDEREK BU KARARI ALDIKLARINI ÜMİT EDİYORUM'

Ayasofya kararını da değerlendiren Babacan, bir gazetecinin, 'Uluslararası arenada Ayasofya'nın ibadete açılmasının ne gibi yansımaları olabilir?' sorusuna yanıt verdi. Babacan, 'Yöneticilerin içerideki ve dışarıdaki yansımalarını, sonuçlarını hesap ederek bu kararı aldıklarını ümit ediyorum. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Ayasofya'nın ibadete açılmasının hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı. İktidarın açıklamalarını tutarsız olarak nitelendiren Babacan, 'Yönetimin en büyük sorunu, Ayasofya konusundan bağımsız söylüyorum, tutarsızlık, her konuda.' dedi.

İttifak yapacak mısınız sorusunu da cevaplayan Babacan, şu an bunu konuşmak için erken olduğunu söyledi.

'CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MISINIZ?'

Son olarak 'Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız? Abdullah Gül aday olursa destekleyecek misiniz?' sorusunu da cevaplayan Babacan, 'A planı için konuşuyorsak, ona daha vakit var. B planı için de erken seçim kararı aldığı anda o gün konuşulur ama bu işin bir doğası vardır, tabiatı vardır. Bir siyasi parti varsa, o siyasi partinin genel başkanı varsa, orada da iddialı bir duruş gerekir yoksa niye bu çalışmalar yapılıyor?' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal