ALES Açılımı Nedir, Kaç Yıl Geçerli? ALES 2020 Başvuruları Ne Zaman?

ALES açılımı nedir, kaç sene geçerli? soruları gündemde merak edilen konular içerisinde yer alıyor. ALES'e girmek isteyen adaylar başvurularla alakalı araştırma yapmaya başladı.

10.03.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-17:29)  ALES Açılımı Nedir, Kaç Yıl Geçerli? ALES 2020 Başvuruları Ne Zaman?
ALES açılımı nedir, kaç sene geçerli? soruları gündemde merak edilen konular içerisinde yer alıyor. ALES'e girmek isteyen adaylar başvurularla alakalı araştırma yapmaya başladı. 5 yıl boyunca geçerli olan ALES puanı öğretim görevlisi, uzman, araştırma görevlisi, okutman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalar için kullanılıyor.

ÖSYM'nin 2020 senesi takviminde, ALES için geri sayımda sona yaklaşılıyor. ALES'e girecek adaylar başvuru tarihlerini kaçırmak istemiyor. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadroları için atamalarda kullanılan ALES puanı, açıklandığı tarihten itibaren 5 sene süreyle geçerli kabul edilioyr. ALES'le ilgili merak edilen diğer detaylar...

ALES BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

ALES 2020 başvuru tarihleri, 13 Mart - 23 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak. ALES için geç başvuru tarihi de 1 Nisan 2020 olacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? NASIL BAŞVURULUR?

Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır. Sınava girecek adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kayıt olduktan sonra sınav ücretini yatırıp başvurularını tamamlayacaklardır. Sınava girecek adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasındakin bankalardan birine ya da ÖSYM'nin internet sitesinde e-İŞLEMLER'de bulunan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartıyla başvuru süresi içinde yatırmaları gerekmektedir. Bankaya giderek ücret yatıracak adayların banka görevlisine başvurularındaki T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını belirtmesi, bankadan aldıkları dekontta T.C. Kimlik Numarası, ismi, soyismi ve sınav ismi bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekiyor.

ALES NE ZAMAN?

2020-ALES/1 sınavı 3 Mayıs 2020 'de yapılacak. ALES 2020 sonuçları da 28 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak.

ALES AÇILIMI NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

yükseköğretim kurumlarında araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman, okutman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalar için ülkemizde lisansüstü eğitime giriş için, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren sınavdır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal