Alanya'nın Rus Belediye Başkanı Adayı Seçim Çalışmalarına Başladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bağımsız belediye başkanı adayı olan Rus kökenli Anastasia Petrova Çetinkaya seçim çalışmalarına başladı.

12.01.2019-18:25 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-18:16) Alanya'nın Rus Belediye Başkanı Adayı Seçim Çalışmalarına Başladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı olan Rus kökenli Anastasia Petrova Çetinkaya (36), seçim çalışmalarına başladı. İlçede esnaf ve ev gezileri yapan Çetinkaya, yerli halk ile yerleşik yabancı insanlardan oy talep etti. Çetinkaya, "Benim için bu seçim Alanya, Alanyalılar ve geleceğimizle alakalı. Partinin yada bir görüşün benim için anlamı yok" dedi.

ESNAF ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Seçim çalışmalarına ilçede en fazla yerleşik yabancıların oturduğu Mahmutlar Mahallesi'nden başlayan Rus köeknli Türk vatandaşı Anastasia Petrova Çetinkaya, esnaf gezisi yaptı. Esnafın problemlerini dinleyen Anastasia Petrova Çetinkaya, seçim döneminde kendisine destek verilmesini talep etti. Gezilerinde üstünde seçim sloganı olan 'Değişim sende' yazılı Türk lokumu hediye veren Çetinkaya, Türkiye aşığı bir insan olduğunu, değişim için kendisine oy verilmesi gerektiğini aktardı.

DEĞİŞİM İÇİN DESTEK İSTEDİ

Cadde üstünde hediyelik eşya dükkanı işleten Ali Zafer Erdoğan, Petrova Çetinkaya'nın destek çağrısına, "Niçin yabancılar aday olmasın? Burada bizim ekmeğimizi paylaşıyorsa, bizimle kalıyorsa ve milliyetçiyse niçin olmasın? Başka denecek bir şey yok. Yüzyıllar süresince Osmanlı çatısı altında beraber yaşamışız, şimdi neden yaşamayalım? Bizim için hiçbir kötü tarafı yok. Bizi seviyorsa, bizimle kalmaktan zevk alıyorsa bizim için onurdur. Başarılı olacağına inanıyorum ve destekliyorum" dedi.

Esnaf gezisinin sonrasında ilçedeki yerleşik kalan yabancılarla bir kafede görüşen Petrova Çetinkaya, onların da problemlerini ve isteklerini dinledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal