Akçakale'de Şehit Olan Muhammed Bebek ve Cihan Güneş Toprağa Verildi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve vergi dairesi gelir uzman yardımcısı Cihan Güneş için tören düzenlendi.

11.10.2019-12:35 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-14:26)

 

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve vergi dairesi gelir uzman yardımcısı Cihan Güneş için tören düzenlendi.

Omar ve Güneş'in Türk bayrağına sarılı tabutları, törenin düzenleneceği Şanlıurfa Valiliği bahçesine getirildi. Törende, şehidin yakınları, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Ahmet Akay ile Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ile kurum amirleri ve askeri görevliler hazır bulundu.

Muhammed Omar'ın annesi Fatina Hadbe, babası Muhammed Hani ve kardeşleri, tören öncesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cihan Güneş'in babası Süleyman Güneş de oğlunun tabutuna sarılarak, ağladı.

YPG/PKK terör örgütünün sivilleri hedef alan saldırılarında Şanlıurfa'da 4 kişinin şehit düştüğünü, 50'ye yakın da yaralı olduğunu aktaran Erin, şöyle konuştu:

"Çarşamba günü saat 16.00 itibariyle Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Suriye'nin kuzeyinde uzunca bir süredir oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna, milletin bağrından çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon başlatıldı. Bu operasyonun amacı, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini hedef alan bu terör koridorunu parçalamak, yırtıp bir tarafa atmaktır. Öbür taraftan da bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Bir süredir Suriye'nin kuzeyindeki Suriyeli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin üzerinde çökmüş olan terör örgütlerinin bu zulmüne nihayet vermektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal