AK Parti'nin Seçim Anketinden Sürpriz İsimler Ortaya Çıktı

AK Parti'nin 12 milyon seçmene ilettiği hem mevcut belediye başkanlarından memnuniyet, hem de yeni isim önerilerinin yer aldığı SMS anketinden beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı.

08.11.2018-11:11 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-11:43)

AK Parti'nin, yerel seçimler hakkında halkın nabzını tutmak için ilk kez gerçekleştirdiği SMS anketlerinden sürpriz isimlerin çıktığı ifade edildi. AK Parti kurmayları, pek fazla yerde partinin gündemindeki isimler değil, değişik aday isimleri karşılaştıklarını belirtti.

AK Parti'nin, 12 milyon seçmene ilettiği SMS mesajlarında hem mevcut belediye başkanlarından memnuniyet, hem de yeni isim önerileri yer alıyordu. Özellikle 'tebdil-i kıyafetle' gerçekleşen çalışmalar ile SMS anketlerinden çıkan sonuçlar birbirini doğrular vaziyette. Bu sonuçlardan yola çıkılarak gerçekleşen değerlendirmelerde 31 Mart 2019 seçimlerinde 'Parti içinde yapılan temayüller değil, vatandaşın tercihlerinin' gözetilmesine dikkat ediliyor.

SÜRPRİZ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKTI

AK Parti kurmayları 'Çok farklı ve sürpriz sonuçlar geliyor. Mesela, bir ilçede seçmenler, hiç tanımadığımız bir doktorun adını yazıp göndermiş. Orada çok seviliyormuş belli ki. Bu tip sonuçlar geldiğinde, farklı yöntemlerle seçmenin nabzı tekrar ölçülüyor ve sonucu teyit ediyoruz' dedi.

ANKARA İÇİN ÜÇ İSİM DÜŞÜNÜLÜYOR

Elde edilen bilgilere göre İstanbul'da yapılan tüm anketlerde Binali Yıldırım'ın isminin çıktığı, Süleyman Soylu'nun isminin hem İzmir'de hem de İstanbul'da çıktığı, Ankara için atılan SMS mesajlarına ise Mehmet Özhaseki, Ali Babacan ve Veysel Tiryaki'nin isminin ön plana çıktığı belirtildi.

TBMM Başkanı Yıldırım'ın, yakın çevresine 'İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylığını istemediğini' belirttiğini, fakat son kertede Cumhurbaşkanı'nın vereceği karara uyacağını ifade ettiği bildirildi. Bununla birlikte, İstanbul'da 25 ilçe belediyesini elinde bulunduran AKP'nin, şimdiki başkanlardan büyük kısmını değiştireceği de gündemde.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal